18 січня 2017 22:05
1

Александр КАРАВАЕВ: "В Турцию ехать не боялся - теракты сейчас везде"

Здоров, мужики, привіт, дами! У “Брутального Футболу” знову гості. І це – Олександр Олександрович Караваєв – український футболіст, півзахисник клубу “Шахтар” (Донецьк) та Збірної України, на правах оренди виступає за турецький клуб “Фенербахче”


- Відпочиває собі Караваєв. І тут дзвінок від Вадима Шаблія з інформацією про трансфер у “Фенербахче”. Які емоції це викликало в тебе?

– Позитивні і дуже приємні. Отримати запрошення від такого клубу, це дуже приємно і це дає ще більше сил рухатись тільки вперед.


- Кому першому повідомив цю новину?

– Про це дізнались першою моя сім’я. Моя дружина та донечка.


- З ким ще крім рідних радився про переїзд до Туреччини?

– Ні з ким. Так як ніхто не знав про це до офіційного переходу.


- Як сприйняли це в “Зорі” та “Шахтарі”? Партнери по команді привітали чи більше розчарувались, що один з лідерів покине команду?

– Я зідзвонювався з Юрієм Миколайовичем і Сергієм Вікторовичем. Звичайно, що хотіли, щоб я дограв сезон до кінця в “Зорі”, але сказали, що розуміють наскільки це хороша пропозиція, тим більше від такого клубу. І сказали, що не будуть перешкоджати переходу, а тільки допоможуть. А коли написав хлопцям з команди, то всі привітали і побажали успіхів.

- Андрій Миколайович, той що Шева. Ще не дзвонив?

– Ні, не дзвонив.


- Не боявся їхати до Туреччини? Адже вона знаменита дуже запеклими фанатськими розбірками, дещо брутальними, а також терактами.

– Ні, не боявся. Теракти зараз всюди та по цілому світі. А агресивні фанати, це тому, що у них велика любов до своїх клубів. Для кожного існує тільки своя улюблена команда.


- Коли ти тільки прийшов, то одразу гарно зарекомендував себе у товариських матчах. Як сприйняли партнери по команді? Чи багато було привітань?

– Дуже всі привітні і дружелюбні. А коли забив гол, то звичайно, всі привітали. Та і взагалі також від багатьох знайомих та друзів були привітання.


- Зовсім недавно ти вже дебютував у самому чемпіонаті. Команда зіграла внічию з аутсайдером. Чи розлютив такий результат матчу головного тренера?

– Звичайно, що всіх засмутив, такий хід подій. Так як задачі стоять виграти чемпіонство, а цією нічиєю ми тільки погіршили свої шанси.


- Чи розмовляв вже з Діком Адвокатом. Якщо так, то що він тобі сказав.

– Так, розмовляв. В перший же день. Сказав: “Ми знаємо, що ти хорошого рівня гравець. Тому раді тобі в нашій команді. Працюй і показуй все, що ти вмієш і можеш. І добивайся поставлених задач.


- З ким найбільше зтоваришувався в команді за цей час?

– Найбільше з Романом Нойштедтером, Мартіном Шкртелом і Джермейном Ленсом.


- Тобі всього двадцями чотири. Твій контракт належить “Шахтарю” і виступаєш ти у також хорошій команді та втягуєшся у колектив Збірної України. Чи не вважаєш, що ти вже багато добився у футболі, як на свій вік?

– Та ти що. Ні. Нічого не виграв. Ніяких нагород не отримав. Тому хочеться якомога швидше виграти свій перший трофей у кар’єрі. Чемпіонат Туреччини, наприклад (сміється)


- Чи були заборгованості у “Зорі” перед футболістами, коли ти покидав клуб?

– Ти сам знаєш, яка ситуація в країні. Важко в повній мірі, як і раніше фінансувати футбольні клуби. Так, затримки були, коли я йшов, але керівництво постійно на зв’язку з командою і стараються виплачувати, якщо є можливість.


- Гра з МЮ. Хто на твою думку виглядав у команді Моурінью найпотужніше?

– В першому матчі мені дуже сподобались: Мата, Ібраґімовіч і Смолінґ. В другому: Мхітарян, Ібраґімовіч і Поґба.


- Ти виступав у Севастополі, Донецьку, Луганську. Що на “Слава Україні” відповідає Олександр Караваєв?

– Героям Слава! Я прекрасно знаю цей лозунг. Якщо відповідати на нього, то ти ж нікого не ображаєш.


- Яка на твою думку основна причина провалу збірної на Євро?

– Це було вже дуже давно. Всі забули. Може не будемо згадувати? Тим більше я згадую позитивної сторони, оскільки поїхав на такий турнір.


Максимів Василь спеціально для “Брутального футболу”

Ну не в таких же количествах...