15 грудня 2016 20:10
1

Владимир ШАРАН: "Мы сделали максимум для того, чтобы Яремчук вернулся в "Динамо" игроком основы"

Головний тренер ФК «Олександрія» Володимир Шаран - про молодого форварда Романа Яремчука.


- Поговоримо про досягнення. Яремчук хоч і орендований, але дві звитяги здобув в цьому році: як кращий молодий гравець, а потім як й дорослий гравець жовтня місяця, а також він став автором найшвидшого голу в Прем’єр-лізі за всю історію її існування.

- Я б хотів, щоб не тільки про Романа Яремчука, а й про Андрія Цурікова теж так говорили, а Максим Жичиков, на жаль, так і не зміг продемонструвати те, що ми від нього очікували. За Яремчука, безумовно, почали говорити. Це є результатом наполегливої щоденної праці. Прийшовши в нашу команду, він зрозумів, що в нас в команді немає зірок, а потрібно працювати і доказувати. Він хотів грати в основному складі. Я йому повірив і бачу в ньому перспективного, висококласного футболіста. Ми з ним спілкувались, і я маю надію, що він буде грати на більш високому рівні, мається на увазі в основному складі «Динамо» Київ. Він допоміг нашій команді, і ми зі свого боку зробили максимум для того, щоб він знов таки повернувся в «Динамо», але не на другорядних ролях, а гравцем основи.
Игра Яремчука за Александрию внушает (имхо) оптимизм относительно будущего динамовской атаки, ведь это игрок обладающий рядом важных качеств:
- он подвижен и быстр (что не всегда свойственно игрокам его роста);
- умеет воспользоваться ошибками соперников, совершить необходимый в игровой ситуации маневр, оторваться от защитника и, что называется, "встретиться" с мячом в нужном месте в нужный момент (что говорит об игровом интеллекте);
- умеет работать с мячом;
- и вообще, он забивает голы на любой вкус - издали, изблизи, ногами и головой (последнее особенно обнадеживает, с учетом того умения выполнить навес, котрое есть у Цыганкова).
Короче, есть основания считать, что охи и вздохи по Теодорчику в скором времени могут поутихнуть.