12 грудня 2016 11:49

Василий КАРДАШ: "Хочется увидеть футбол, а не скандалы"

Про свої очікування від матчу лідерів чемпіонату розповів півзахисник «Динамо» 90-х-2000-х Василь Кардаш:

- У якому б стані не були обидві команди – і функціональному, і емоційному, – на яких би місцях у турнірній таблиці вони не знаходилися, зустріч між ними завжди має статус «матч року» чи «матч сезону». Цього разу це, як мінімум, головний матч першої частини сезону. Такі поєдинки завжди викликають підвищений інтерес та увагу до себе. Як вболівальник та спеціаліст, чекаю на цей двобій з великим нетерпінням. Впевнений, він виправдає наші сподівання.

- Все ж, відставання «Динамо» від «Шахтаря» вже досягло 10-ти очок. Якщо кияни не переможуть, шанси на золоті медалі буде втрачено?

- Вважаю, так говорити зарано. Попереду ще частина першого етапу чемпіонату України та уся друга. У футболі усе можливо – тим він і цікавий. Як би не завершилася майбутня зустріч, думаю говорити про гарантоване чемпіонство однієї з команд передчасно.

- Чи вплинуть погодні умови на гру обох команд?

- Не думаю. Сучасні поля, у тому числі газон НСК «Олімпійський», тримають у належному стані. Є підігрів, інші технології, тож, на мою думку, ніщо не завадить гравцям проявити себе з найкращого боку. Залишається лише сподіватися, що глядачі не злякаються морозу і прийдуть підтримати свою команду. Впевнений, поле не буде у снігу, газон хорошої якості, на якому можна показувати хороший футбол – технічний, швидкий, яскравий.

- Зазвичай подібні поєдинки завершуються скандалами. Чи стане нинішній матч винятком?

- Дуже хотілося б. Сподіваюся, після матчу ми будемо більше говорити про футбол, ніж про вилучення, спірні пенальті, суддівство, невиправдані емоційні вчинки футболістів, бійки, тощо. Хочеться щоб цього не було, або принаймні воно відійшло на другий план. І нехай переможе найсильніший.