6 грудня 2016 10:40

Официально. Итоги заседания Комитета этики и честной игры: Вердикт по Несенюку

Згідно із порядком денним Комітет розглянув 4 питання:


  1. Звернення Народного депутата України Юрика Т.З. щодо розміщення на офіційному сайті ГО «Тернопільська обласна федерація Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» статті «Нардеп Юрик може обламати зуби об футбольний м’яч». Ця інформація на його думку є недостовірною та такою, що принижує його честь, гідність та ділову репутацію.
  1. Заяви генерального директора ФК «Шахтар» (Донецьк) Палкіна С.А., який просить Комітет з етики і чесної гри ФФУ подати до Контрольно-дисциплінарного комітету ФФУ подання стосовно ТОВ ФК «Динамо» (Київ) та Директора Департаменту ФК «Динамо» (Київ) по роботі з громадськістю та ЗМІ Несенюка М. На його думку і клуб, і його працівник порушили норми Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра-дисципліна і повага». У цьому зв’язку С.Палкін просить відсторонити М.Несенюка від виконання обов’язків Директора Департаменту ФК «Динамо» (Київ) по роботі з громадськістю та ЗМІ.
  1. Щодо неетичних висловлювань головноготренера ФК «Волинь» В.В.Кварцяного на адресу арбітра матчу К.В.Монзуль.
  1. Звіт про виконану роботу та поточний стан справ.


Комітет ухвалив наступні рішення:

І.

  1. Суворо попередити Голову ГО «Тернопільська обласна Федерація Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» Мариновського В.М. про недопущення подібних вчинків та необхідність утримуватися у майбутньому від будь-яких дій, що можуть зашкодити ФФУ та загалом футболу.
  1. Вказати Голові ГО «Тернопільська обласна Федерація Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» Мариновському В.М. на необхідність посилення контролю за розміщенням підлеглими працівниками на офіційному сайті ТОФ чи в інших ЗМІ будь-якої інформації, яка паплюжить авторитет і репутацію ФФУ.
  2. Зобов’язати Голову ГО «Тернопільська обласна Федерація Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» Мариновського В.М.:

- опублікувати на офіційному сайті ТОФ повідомлення про ухвалення даного рішення;

- надати можливість Юрику Т.З опублікувати на офіційному сайті ТОФ спростування викладеної у статті інформації.

  1. Рекомендувати Голові ГО «Тернопільська обласна Федерація Всеукраїнської спортивної громадської організації «Федерація футболу України» Мариновському В.М. опублікувати на офіційному сайті ТОФ вибачення на адресу Юрика Т.З від імені ТОФ та спростувати інформацію, викладену у статті.

ІІ.

  1. Відмовити у задоволенні Заяви Генерального директора ПАТ «ФК «Шахтар» (Донецьк) Палкіна С.А. щодо спрямування до Контрольно-дисциплінарного Комітету Федерації футболу України подання стосовно ТОВ ФК «Динамо» (Київ) та Миколи Несенюка у зв’язку із відсутністю фактів скоєння ними порушень норм Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра – дисципліна і повага».
  1. Враховуючи об’єктивні причини виникнення соціально-політичної напруги у суспільстві, пов’язаної з військовою агресією на Сході України, а також високий емоційний фон дискусій у ЗМІ, рекомендувати усім суб’єктам футбольної діяльності суворо дотримуватися у публічній риториці чинного законодавства та Кодексу етики і чесної гри «Чесна гра - дисципліна і повага». Звернути увагу М.Несенюка та багатьох інших його колег на особливу відповідальність, яку накладає на журналістів статус працівників клубу.

ІІІ.

  1. Визнати висловлювання В.В. Кварцяного як такі що порушують пп. 5, 5.1 Кодексу етики і чесної гри ФФУ та порушити клопотання перед КДК про застосування щодо головного тренера ФК «Волинь» В.В. Кварцяного Дисциплінарних правил ФФУ.

ІV.

  1. Взяти інформацію до уваги.
  2. Службі внутрішніх розслідувань активізувати роботу з метою підвищення ефективності перевірок матчів з фіксованим результатом.