31 жовтня 2016 12:15

Анатолий БЕССМЕРТНЫЙ: "Если молодые ребята вносят в игру свежую кровь, их нужно вводить в состав"

Захисник «Динамо» першої половини 90-х років Анатолій Безсмертний брав участь у матчі Кубка чемпіонів проти «Бенфіки» навесні 1992 року. Цікаво дізнатися думку фахівця про майбутню зустріч «Бенфіка» - «Динамо», яка відбудеться 1 листопада в Лісабоні на «Да Луш».


- Київський матч показав, що особливої різниці в майстерності і класі футболістів двох команд немає. «Бенфіка» свої моменти реалізувала, а «Динамо» ні, хоча такі створювала. Оптимізм вселяє гра команди, останні ігри в кубку та чемпіонаті України. Радує ставлення хлопців до справи, позитивний настрій на полі. Якщо він збережеться, з «Бенфікою» грати можна. Навіть незважаючи на те, що до складу суперника повернуться провідні гравці.

- Який результат влаштує «Динамо»?

- Зараз така ситуація, що будь-яке набране очко - в скарбничку. Але хотілося б, звичайно, привезли з виїзду перемогу.

- В останніх матчах на внутрішній арені Сергій Ребров активно підключає молодь. Чи ризикне тренер це зробити в Лізі чемпіонів?

- Я вважаю, якщо молоді хлопці вносять до гри свіжу кров, позитивне бажання і азарт, їх потрібно вводити до складу. Гравців-початківців не цікавлять гроші, всі їхні думки лише про футбол, про гру. Хлопці виходять і хочуть довести, що вони чогось варті. Вважаю, в такій ситуації ризик виправданий. Краще їх награвати, ніж випускати футболістів, які втратили мотивацію.

- Під питанням участь у матчі Ярмоленка... Що команда являє собою без свого лідера?

- Ярмоленко дуже багато значить для нинішнього «Динамо», це гідний футболіст і його відсутність не може не позначитися на команді. Але у футболі незамінних гравців немає. Знову-таки, це шанс для молоді, є той же Циганков, для якого гра з «Бенфікою» справжній виклик.