28 жовтня 2016 21:58
3

Андрей ШАХОВ: "Рауль озвучил Суркису не свои мысли. Тоже самое президенту говорил и Ребров"

Заступник головного редактора журналу "Футбол" Андрій Шахов в інтерв'ю Gazeta.ua поділився своїми міркуваннями щодо нинішньої ситуації в київському "Динамо". Зокрема, він розповів про...


Про завдання "Динамо" на сезон

Завдань можна ставити, скільки завгодно. Завжди хотів і хочу бачити "Динамо" чемпіоном. Але ж ясно, що Гладкий, Громов - це не посилення. Вже котре міжсезоння команда ніким не посилюється. За три останні трансферні вікна купили лише Гонсалеса. "Динамо" не вистачає гравців-творців. І в півзахисті, де, практично, ніхто не може віддати гострий пас, і в атаці, де Мораес не виправдовує покладених на нього сподівань. Він не лише не прогресує, а навпаки, регресує. Одна з проблем "Динамо" - в команду приходять розумні гравці, які потім не розкриваються. Багато в чому тому, що їх починають переробляти. Приклад - Нанні, який умів забивати, добре грав і головою, і ногами. А його почали вчити стелитися в підкатах на свій половині поля. Так само з приводу Рафаеля я не раз сперечався з Сьоміним. Він стверджував, мовляв, ми знаємо, як його використовувати. Знаєте? Ну молодці.

Про U-19

У динамівській молоді є перспективні хлопці - Ледньов, Шапаренко, Михайличенко, Циганков. Останнього поставив би на перше місце. Мені подобається U-19, саме як команда, де кожен знає своє місце, розуміє, що хоче тренер. Подобається стиль гри - атакуючий, з активним використанням флангів. Перша команда показувала таке в останній раз ще проти "Генгама" і "Евертона". Навіть в Стамбулі, коли програвали 0:3, перший тайм був абсолютно не по грі. І в перерві не було відчуття, що все, гра закінчена. Вводити гравців до першої команди треба поступово, не даючи перенавантажень. Як емоційних, так і фізичних. Адже психіка у хлопців ще нестійка, їх можна легко зламати. В будь-якому випадку, я набагато більше готовий прощати помилки Дубінчаку, ніж Антунешу, Тимчику, а не Морозюку з його дитячими ляпами.

Про Ріанчо та Гомеса

Рауль прорахував, що з цього "Динамо" нічого не буде і пішов. А в Реброва ще рік контракту. Те, що Рауль говорив Суркісу - він озвучив не свої думки. Те ж саме президенту говорив Ребров. Це їхня спільна думка. Інша річ, що Рауль виніс це на публіку. Ріанчо - чудовий фахівець. Але все в команді повинно виходити від головного тренера. Що стосується змінника Рауля Вісенте Гомеса, Ребров каже, що працювати з ним комфортніше.

Про "заздрість" "Шахтарю"

Як можна заздрити команді, яка грає не в рідному місті і не на рідному стадіоні? Красива гра, 5:0 з "Гентом"? Красиво грає "Реал", а не "Шахтар". Донеччани гарні на тлі аутсайдерів і середняків нашого деградуючого чемпіонату. Менше 20 тисяч глядачів зібрали шість матчів минулого туру. В "Олександрію", яка йде на 4-му місці, приїхало "Динамо". На гру прийшло тільки півстадіону, який вміщує 7 тисяч. Про що ще говорити? Рівень життя і рівень футболу взаємопов'язані.

Про Рудька та Шовковського

Ви бачили Рудька в останньому матчі? В Рудька ще немає харизми, щоб я як уболівальник почувався спокійно. Було ясно, що Рудько рано чи пізно щось "привезе". Мені набагато спокійніше, коли у воротах стоїть Шовковський. Але він почав помилятися, і Ребров вирішив спробувати Рудька. До матчу з "Олександрією" до нього не було жодних претензій. У Стамбулі проти "Бешикташа" відіграв чудово, з "Бенфікою" не він винен, що пропустили. Також із "Чорноморцем". Зрештою, Шовковському в 99-му, коли він здійснив свій ляп зі словенцями, теж було 24 роки. А Рудько свій кредит довіри, думаю, ще не вичерпав.

Про Гонсалеса

Є декілька причин, чому в нього не йде гра. Перше - загальний рівень чемпіонату, йому нецікаво. Друге - він гравець такого плану, який не буде феєрити весь матч. Це футболіст вибуховий, який довго сидить в тіні, а потім його прориває. Приблизно так грав Герд Мюллер, так само діє інший Мюллер - Томас. Його не видно, а потім опиниться в потрібному місці і заб'є. Третє - Дерліс не був пріоритетом на своїй позиції, пріоритетного гравця просто не змогли взяти. Але якщо порівняти Дерліса з Циганковим, перевагу на даному етапі віддав би першому. А Віктора краще випускати по ходу матчу для посилення.

Про легіонерів, що пішли з "Динамо"

Шкода Драговича, він цементував оборону. Так само з Вукоєвичем, це боєць, якого можна порівняти з Лужним. Шкода Мбокані, величезний потенціал, гравець спочатку себе чудово проявляв. Аналогічно Ленс з його швидкістю. І головне - він ніде за кордоном проявити себе поки не може.

Про улюблене "Динамо" в 21-му столітті

Звичайно, "ребровське". Зрозуміло, що не цього сезону. Результат був - по дві перемоги в чемпіонаті і Кубку України, команда виходила з групи Ліги чемпіонів, доходила до чвертьфіналу Ліги Європи. При цьому грала в своєму, динамівському стилі. Хоча програш "Шахтарю" 0:8 в останньому сезоні за сумою всіх матчів, включаючи суперкубковий, чемпіонство десь отруїв. Правда, кожній грі є своє пояснення. Київський поєдинок, вважаю, "Динамо" вирішило зіграти досить відкрито, десь переоцінило свої сили. В інших матчах були свої нюанси.

Зараз же треба дивитися не на "Шахтар", а на себе.
Шахов сказал почти всё по делу!
Кроме 0:8, которые хоть и были, но тогда добавьте последние 1:1.... Основная причина, что в одном матче чемпионата не играл Хачериди, а во втором не играл Драгович! за ВЕСЬ сезон вместе они пропустили только ОДИН мяч, а когда не было одного из них - в ДЕСЯТЬ раз больше!
Да оставьте вы этих Гладкого и Громова в покое. Сколько же можно их травить?
Сховати
Ксилометазолина гидрохлорид, пока не уйдут