1 жовтня 2016 11:26
4

Цыганков: "свежая кровь" в команде Шевченко

У складі 25 гравців, оголошеному сьогодні наставником «синьо-жовтих» Андрієм Шевченком – два дебютанти. Це - 18-річний півзахисник «Динамо» Віктор Циганков та 24-річний воротар «Зорі» Олексій Шевченко, котрий замінив свого травмованого однофамільця Микиту.


Яскравий початок сезону для Циганкова


Вдала гра Циганкова за клуб привернула увагу тренерського штабу. На початку цього сезону Віктор став гравцем основного складу «Динамо», двічі виходячи за свій клуб у матчах Ліги чемпіонів. У грі першого туру елітного турніру півзахисник вийшов на поле у стартовому складі, а у другому турі – на заміну, після чого зрівняв рахунок, принісши своїй команді виїзну нічию. Ще одного разу Циганков відзначився за «Динамо» у матчі чемпіонату України.


Раніше у своїй кар’єрі Віктор провів 35 ігор за збірні команди України молодшого віку, відзначившись у них 11 голами. Лише цього року Віктор дебютував у складі молодіжної збірної.

Шанс Олексія Шевченка


Для Олексія Шевченка нинішній сезон також є шансом, за який він міцно вчепився обома руками. До цього у кар’єрі молодого голкіпера було достатньо спроб закріпитися у клубах української Прем’єр-ліги (зокрема, він підписав угоду з київським «Динамо»), але всі вони не увінчалися успіхом. Після невдалої оренди у «Говерлу» та «Олімпік», Олексій навіть поїхав до Грузії, де встиг зіграти кілька матчів у двох різних місцевих клубах – «Діла» (Горі) і «Торпедо» (Кутаїсі) упродовж 2015-2016 років.


Коли цього року наставник луганської «Зорі» Юрій Вернидуб довірив Шевченкові місце у воротах своєї команди, Олексій відзначився надійною грою і у матчах Прем’єр-ліги, і в іграх Ліги Європи. За молодіжну та юнацьку збірні України Олексій Шевченко провів 11 ігор.


Клубне представництво


На нинішньому зборі лідерство в неофіційному клубному заліку веде донецький «Шахтар», 8 представників якого отримали виклик до національної команди. Також у збірній п‘ятеро динамівців, три гравці луганської «зорі» та двоє дніпрян. Ще 7 футболістів представляють іноземні чемпіонати.

Такій "свіжій крові" потрібні колеги по команді і підтримка, щоб хлопець відчував себе повноправним членом команди. Футболіст він правильний і виросте в майстра з великої літери "Ф"!
Заголовок російською, текст українською.
Сховати
Radiohead, и что?
Сховати
evgeniy_0672, В народі відповідають:
"Через плечо!.."