9 вересня 2016 16:58

"Динамо" - "Скала" 5:0. Первенство U-19. Разгромная победа киевлян перед матчем с "Наполи"

У рамках 6-го туру чемпіонату U-19 київське «Динамо» на клубному стадіоні імені Валерія Лобановського розгромило «Скалу» зі Стрия – 5:0.

Наближення старту в Юнацькій Лізі УЄФА (вже 13 вересня динамівці зіграють стартовий матч групового турніру проти «Наполі») змушує футболістів із більшою відповідальністю ставитися до матчів внутрішньої першості, адже від їхнього виступу проти вітчизняних суперників залежить, чи потраплять вони до складу на найближчий матч єврокубку. Та й завдань перемагати в кожному матчі також із «біло-синіх» ніхто не знімав…


У поєдинку зі «Скалою» підопічним Юрія Мороза вдавалося практично все – принаймні, це точно стосується першого тайму. Динамівцям вдавалося і створювати моменти біля чужих володінь, і не підпускати суперника до своїх воріт, і, що найголовніше, втілювати свою перевагу в забиті м’ячі. Уже на 5-й хвилині м’яч відскочив до Смирного, Євген увійшов до штрафного майданчика та, не зважаючи на протидію збоку захисника, пробив повз голкіпера, відкривши рахунок у матчі. Доволі швидко господарям вдалося розвинути свою перевагу, причому до наступних забитих м’ячів призвели простріли з лівого флангу – в першому випадку передачу Дубінчака замкнув Лєднєв, який на даний момент є найкращим бомбардиром чемпіонату U-19 (у його доробку вже п’ять забитих м’ячів), а за кілька хвилин уже Русин, залишений захисниками без нагляду у воротарському майданчику, переправив м’яча в порожні ворота після передачі Янакова.

Отримуючи задоволення від власної гри, динамівці продовжували накочувати атаки на ворота суперника, фактично не випускаючи стриян з їхньої половини поля. Активним був Лєднєв, який, не зважаючи на статус новачка команди, потроху вибивається в лідери колективу – спочатку з його ударом із близької відстані впорався воротар, а на 35-й хвилині Богдан протягнув м’яча до штрафного майданчика, виконав зручний навіс на Смирного, й останній точним ударом головою спрямував м’яча в кут воріт, оформивши дубль у матчі.


Не змінила хід подій на полі й перерва – «біло-сині», отримавши настанови від тренера забути рахунок першого тайму, продовжували шукати щастя біля володінь суперника. Дуже активно увійшов у гру Алексеєв, який у перерві замінив Лєднєва, – Владислав і сам завдавав ударів по воротах, і роздавав передачі. На 54-й хвилині він виступив саме в ролі асистента, простріливши з правого флангу, Русин по м’ячу не зміг пробити, а от Булеца в падінні все ж переправив м’яча у ворота.


Лише після цього підопічні Юрія Мороза дозволили собі певне послаблення, давши можливість ходити вперед і футболістам «Скали». Щоправда, особливо потурбувати Кучерука гостям не вдалося – Челядін пробив занадто слабко з-за меж штрафного майданчика, а Сад не зміг поцілити по воротах зі штрафного. «Біло-сині» також не забували про атаки – Алексеєв навіть забив м’яч після передачі Наумця, але арбітр не зарахував взяття воріт, зафіксувавши у нападника положення поза грою. Останній момент у матчі був у стриян, але після подачі зі штрафного гравець «Скали» поцілив головою в поперечину.

Також відзначимо, що поєдинок пройшов у винятково коректній боротьбі, й арбітр не показав гравцям обох команд жодного попередження.


Таким чином, 5:0 – динамівці зберігають одноосібне лідерство в турнірній таблиці й у хорошому настрої готуються до стартового поєдинку групового турніру Юнацької Ліги УЄФА проти італійського «Наполі».


Чемпіонат U-19. 6-й тур

«Динамо» – «Скала» – 5:0 (4:0).


«Динамо»: Кучерук, Дубінчак (к), Миколенко (Глоба, 83), Кошелєв, Попов (Петрусенко, 75), Смирний (Наумець, 46), Калюжний, Булеца, Лєднєв (Алексеєв, 46), Янаков, Русин (Куліш, 63).


«Скала»: Дутка, В.Кузів (Ємаєв, 46), Альохін, Векляк, Луців, Сад, Челядін, Р.Кузів (Козак, 61), Неберикут (Фомін, 46), Герег, Ісаєв (С.Мельник, 57).


Голи: Смирний (5, 36), Лєднєв (14), Русин (17), Булеца (54).