5 липня 2016 11:54

Николай Несенюк: "Опыт "Вереса" заслуживает лучшую оценку"

Безкопромісний у своїх твердженнях, критичний в оцінках і гострий на слово. Усе це про Миколу Несенюка. Знаний журналіст, засновник газети «Рівне Вечірнє», директор департаменту із роботи зі ЗМІ ФК «Динамо» (Київ) не приховує, із радістю сприйняв відродження у Рівному «Вереса». Нині п.Микола не лише один з майже чотирьох тисяч членів клубу, він ще й входить до Наглядової Ради. Про свої враження від сезону, що минув, з інформаційною службою НК «Верес» Микола Несенюк поділився під час відкриття Veres Place.


- Минулий сезон для мене складався з кількох частин. Спочатку була радість, що команда взагалі є і на неї ходять люди. Враження друге було вже взимку, коли все це продовжилося. І ще одне враження було від закінчення сезону, коли стало зрозуміло, що «Верес» це не лише спільнота, але й команда, у якої, я переконаний, є перспектива.


- Від Вас і в пресі, і в соцмережах «Вересу» часто дістається, можете озвучити, на Вашу думку, ключові зауваження?


- Справді, щоб озвучити усі мої зауваження, треба написати брошуру сторінок на двісті. Щодо ключових, то мені дуже хочеться, щоб були створені максимальні зручності для людей, які приходять на стадіон. Щоб похід на стадіон був комфортним, щоб туди було приємно зайти. Щоб була можливість придбати абонемент з вказаним місцем, щоб знати, що це моє місце, де я можу повболівати за рідну команду. Думаю, керівництво клубу і без мене це знає, і з часом ми до цього прийдемо.


- Щодо комфорту на стадіоні... Як Ви ставитесь до передматчевих церемоній?


- Я з дитинства ходжу на футбол на цей стадіон. Свого часу теж брав участь у подібних передматчевих церемоніях. Тоді такою церемонією був матч юнацьких команд. Поки вболівальники збиралися, ми грали між собою. Напевно, що усе це має право на існування. Я розумію, керівництво клубу хоче зробити свято. Хоча для мене, як вболівальника, головне свято – це футбол.


- Яке Ваше ставлення до того, що було створене ТОВ, де Громадська Спілка, заснована вболівальниками, має меншу частку, ніж Львівський холодокомбінат?


- Я гадаю, що на сьогодні вартість бренду «Верес» існує швидше в уяві президента клубу. Цю вартість ще треба створити. Думаю, це все владнається. А вболівальникам, якщо вони хочуть підняти вартість цього бренду, треба не шкодувати на клуб грошей.


- А що скажете стосовно того, що «Верес» називає себе Народним Клубом?


- Народний Клуб – мені особисто подобається ця назва. Хоча вона поки що скоріше висловлене прагнення, ніж реальність. Звісно, що це прагнення може бути вічним, але головне, щоб усі до нього рухалися.


- Ви працюєте у Києві, чи часто Вас там запитують про «Верес»?


- Постійно. Ті, хто знають, що я з Рівного, при кожній зустрічі запитують, що це таке, і з чим його їдять. Я намагаюся пояснювати. Сподіваюся, цей досвід буде застосований й в інших містах, і тоді у нас буде багато подібних клубів, можливо кращих, можливо інших, але досвід «Вереса» заслуговує на найкращу оцінку.