2 червня 2016 18:22

Молодежная сборная Израиля - победитель XIII мемориала Лобановского

Молодіжна збірна Ізраїлю здобула перемогу у XIII міжнародному турнірі з футболу пам’яті Валерія Лобановського. У фіналі змагань команда Елі Охани виграла у однолітків з Сербії з рахунком 3:2.


Перед фінальним матчем, який проходив на НТК ім. В. Баннікова у Києві, фаворитом на «папері» виглядали представники Балкан. Все-таки діючі чемпіони світу досить легко здолали опір австрійської «молодіжки». А ось збірна Ізраїлю буквально на жилах потрапила до вирішальної стадії, лише у серії пенальті залишивши за бортом фіналу молодіжну збірну України.


Сербська збірна мала стовідсотковий шанс вийти вперед у рахунку вже у дебюті зустрічі. На 4-й хвилині воротар ізраїльтян Кріштул потягнув два «мертвих» м’ячі після «пострілів» впритул від Гачіновіча та Джурджевіча.


Кривдникам збірної України вдалося відвести гру від своїх воріт, атаки суперників вони успішно нейтралізовували протягом наступних півгодини. Але на 30-й хвилині серби все ж відсвяткували взяття воріт: Чавріч скинув м’яч під удар Рістічу, і той потужною «гарматою» з-за меж штрафного «зняв павутиння» з дальньої «дев’ятки» воріт Кріштула. Щоправда, не встигли підопічні Томіслава Сівіча відсвяткувати успіх, як Ізраїль повернув борг номінальним господарям матчу. Масована атака лівим флангом завершилася прострілом уздовж воротарського на вільного Плакущенка, якому нічого не залишалося, як переправити «сферу» у порожній кут воріт.


Збірна Сербії на правах фавориту продовжила натиск на ворота суперників після перерви. На 51-й хвилині Гаїч дивом не замкнув головою чудову навісну передачу Антіча з лівого флангу. А ось ізраїльська команда діяла ефективніше на останньому рубежі. Сміливе зміщення з правого флангу до центру завершилося влучним обвідним ударом Охани у дальню нижню «шістку».

На 68-й хвилині збірна Сербії, здавалося, відновила інтригу у матчі. Черговий кутовий завершився тим, що м’яч перелетів через численний натовп у штрафному збірної Ізраїлю, а Джурджевіч блискучим ударом змусив воротаря капітулювати.


І все ж останнє слово було за вже триразовими тріумфаторами Меморіалу Лобановського (2006-2007, 2016). За 15 хвилин до фінального свистка Елі Охана використав заміну, випустивши на поле свіжого Хугі, якому знадобилося усього три хвилини, щоб стати героєм зустрічі. Саме цей форвард у контратаці запресингував захисника та голкіпера суперників, змусивши останнього помилитися і випустити м’яча з рук, та забив переможний гол у фіналі.


Меморіал Лобановського. Фінал

Сербія U-21 – Ізраїль U-21 – 2:3


Голи: Рістіч (30), Джурджевіч (68) – Плакущенко (32), Охана (55), Хугі (79)


Попередження: Антіч, Гачіновіч – Голдберг, Даніно, Сафурі, Сагас, Перец, Хугі, Абаїд


Вилучення: Хугі (90+2, друге попередження)


Сербія: Радуновіч – Гаїч (Йовіч, 83), Антіч, Ожеговіч (Голубовіч, 64), Джурджевіч (к), Гачіновіч (Плавшич, 64), Чавріч, Філіповіч, Мараш, Лукіч, Рістіч (Дамьяновіч, 64)


Ізраїль: Кріштул – Голдберг (Балілті, 46), Хабаші (Константіні, 90), Абаїд, Даніно (к), Плакущенко (Перец, 65), Охана (Давідов, 74), Гозлан (Давід, 65), Ейнбром (Хозез, 46), Сагас, Сафурі (Хугі, 74)