31 травня 2016 14:55

Павел ЛУКЬЯНЧУК: "Нужно разорвать череду невезения и выиграть мемориал Лобановского"

Захисник київського «Динамо» та молодіжної збірної команди України Павло Лук’янчук впевнений, що вболівальникам сподобається гра команди Олександра Головка на турнірі пам’яті Валерія Лобановського, який відбудеться наприкінці травня - на початку червня у Києві.


- Які завдання ставить команда перед собою на турнірі пам’яті Валерія Лобановського? Команда давно не вигравала, готові змінити неприємну тенденцію?


- Справді, вже давно час розірвати цей ланцюг невезіння. У нас хороші футболісти, сильні гравці, а тим більше для нас - це домашній турнір. Тож сам Бог велів вигравати.


- На скільки приємно для тебе грати в складі молодіжної збірної саме в Києві, де присутні твої близькі, саме на стадіоні Лобановського, який є клубним для твоєї команди?


- Не важливо, де ти граєш, клубний це стадіон чи ні. Головне, те що ти граєш у своїй країні, для своїх уболівальників.


- Як би ти запросив уболівальників на стадіон, щоб вони прийшли і підтримали твою команду?


- Я б сказав, що це дуже хороший і якісний турнір. Тут ми будемо намагатися показати хорошу гру, щоб уболівальникам сподобалося. І точно вам кажу – вболівальникам сподобається. Ми граємо для людей, для глядачів, а коли глядачів багато - емоції переповнюють, це надає додаткових сил та впевненості. Тоді хочеш не хочеш, а доводиться показувати свою найкращу гру, все, на що здатний. Вболівальники – дуже важливий фактор для досягнення позитивного результату.


- Що ти знаєш про свого найближчого суперника в турнірі - команду Ізраїлю?


- Хороша команда, любить тримати м'яч. У нашій попередній зустрічі з цією командою ми виграли з рахунком 5:0, але не варто себе обманювати. Гра буде дуже важкою.


- Наступні дві команди - Австрія та Сербія, грав з ними?


- З Австрією гра була дуже важкою, лише на останніх хвилинах вдалося забити гол. Однозначно ми ні в чому не поступалися, а в деяких моментах навіть були кращими. Що ж до Сербії: з ними ми теж зустрічалися на домашньому турнірі, була серйозна боротьба, ми програли тільки через свої помилки.

- Що для тебе означає - грати за збірну своєї країни?

- Скажу чесно, грати за збірну своєї країни - це завжди почесно і відповідально. Є бажання показати все, на що ти здатний, а також приємно усвідомлювати, що за тебе вболівають не тільки фанати клубу, але й уся країна.