15 травня 2016 16:39

Мемориал Банникова: Украина финишировала пятой

Українці у запеклій боротьби здолали збірну Чехію з рахунком 3:2 у матчі за п’яте місце на XIII турнірі пам’яті Віктора Баннікова. Перемогу було здобуто на останніх хвилинах матчу.


XIII Міжнародний турнір пам’яті В. Баннікова. Матч за п’яте місце.


Україна U-16 - Чехія U-16 – 3:2


Україна U-16: Бабічин – Тарадуда, Снуріцин, Цитаїшвілі (Сорокін, 59), Куценко (Харжевський, 41), Волошин, Кулінич (Мельник, 41), Ременяк (Холод, 21, Ісаєнко, 53), Білошевський (Степанчук, 51), Притула (Ващишин, 35), Дмитренко (Супряга, 41)


Чехія U-16: Бартак – Хушек,, Узлік, Александр (Сімачек, 41), Фішл (Маршалек, 41), Піхал (Штурса, 66), Когут (Майка, 41), Папеж (Галуш, 41), Шилхан (Вибірал, 66), Хоніг, Сухохлеб (Златоглавек, 45)


Голи: Цитаїшвілі (40, пен.), Сорокін (71), Супряга (80) - Піхал (39), Маршалек (55)


Початок продемонстрував, що збірні України та Чехії є командами приблизно одного рівня, і що боротьба за перемогу буде безкомпромісною. Гості організовано атакували ворота Бабічина, українці відповідали стрімкими контратаками до володінь чехів. Одну з гарних нагод для відкриття рахунку мав Артур Ременяк, але нападнику збірної України не вистачило бажання дожати захисників та голкіпера Чехії. Після цього тренерський штаб замінив його на Артема Холода, який більш наполегливо діяв у нападі.


Першою гол забила збірна Чехії, які влаштувала облогу воріт України наприкінці першого тайму: відзначився Піхал. Проте на перерву команди пішли за рівного рахунку: вже у компенсований арбітром час українці заробили пенальті, який реалізував Цитаїшвілі.


По перерві збірна Чехії повернулася до атак та потужно провела першу десятихвилинку на початку другого тайму. Перевага чехів реалізувалася у гол, який при подачі з кутового забив Маршалек.


Після такого удару українцям знадобилися надзусилля, щоб переломити хід поєдинку. Блискавично використав можливість зрівняти рахунок на 71-й хвилині Станіслав Сорокін, який вийшов на заміну у другому таймі. Після цього юнаки з України впіймали кураж: Євген Ісаєнко вивів на ударну позицію ще одного свіжого гравця – Владислава Супрягу. Він не схибив та забив переможний гол у цьому матчі.


У підсумку, на турнірі пам’яті Віктора Баннікова юнацька збірна України здобула дві перемоги, одну нічию та один раз програла, зайнявши п’яте місце.