5 травня 2016 18:07
4

Пресс-атташе сборной Украины: "Шахтер" в последнее время вел себя некорректно"

Пресс-атташе національної збірної України Олександр Гливинський в ефірі Громадського ТБ прокоментував сутичку між Тарасом Степаненко та Андрієм Ярмоленко, та висловив свою думку відносно цього конфлікту.


- Як в збірній віднеслися до цього конфлікту між футболістами?


- Звичайно, ставлення до цього не може буде інакшим, окрім як негативним. Те, що відбулося – надзвичайна подія. Такого не мало би відбутися. В цьому сенсі хлопці однозначно неправі, неправі усі – хтось більше, хтось менше. Їм усім потрібно думати над тим, як вийти з цієї ситуації. Це будуть робити і тренери, і Федерація, але і самим хлопцям треба зрозуміти, що кожен із них винен у цьому.


Те, що відбулося, це результат недисциплінованості і невихованості. Цей матч дивиться все суспільство. Не хочу виправдовувати динамівців, особливо Ярмоленко, який однозначно перейшов межу, але і що сточується провокативних дій, то їх теж не треба було робити. Хоча і Степаненко не так багато зробив.


Хочеться сказати, що «Шахтар» себе не коректно вів в останній час. Всі заяви про те, що «Шахтар» - клуб номер один, що «Динамо» не справжній чемпіон, якщо не обіграє «Шахтар» - все це не робить честі донецькому клубу. Я не хочу жодного клубу виправдовувати, але такі речі тільки підігрівали нездоровий ажіотаж. В результаті це десь дало вибух.


Не хочу виправдовувати хлопців. Яка би не була ситуація, вони повинні відповідати за свої вчинки. Всі вони повинні думати, як вийти із ситуації, а не робити гучних заяв про кінець дружби в тому числі. Якщо хочете грати в збірній, треба думати головою і відповідати за свої вчинки.


- Раніше конфлікти між Степаненко і Ярмоленко були?


- Між ними крім тієї футболки нічого такого не бувало. Загалом після клубних матчів бували моменти. Я пригадую, як після матчу «Дніпра» і «Металіста», коли ще харків’яни не мали проблем, посварилися Едмар і Ротань. В перший день збору в їдальні Ротань сам покликав Едмара, вони поговорили і з`ясували все. Були моменти між Федецьким і Шевчуком, але хлопці у всьому розібралися. Безумовно, на полі є емоції. Але ніколи ще кулаками не билися, все було спокійніше.

Атмосфера у нас позитивна, всі хочуть грати на Євро, тому кожному треба подумати. Знайти в собі сили і вибачитися один перед одним, та вийти із цієї ситуації по чоловічому. Був вибух емоцій, але треба зробити крок для зближення.

шлюхтер в не футбольного поля уже более 10 лет ведет себя не коректно
Сховати
Sergey, Я так понимаю что у них так строится вся клубная политика - мы самые лучшие, мы великие и остальные нам не ровня. Надеюсь что в следующем чемпионате их будут за это "опускать лицом в грязь", пока не придут в чувство.
Сховати
Praktik, все точь в точь как у рашки, вот почему их игрочелы туда и тянутся
Praktik, жаль руководство Динамо не принимает не каких мер