28 березня 2016 12:49

Александр КАРАВАЕВ: "Мечтаю сыграть с сильнейшими сборными Европы"

Півзахисник луганської «Зорі» та національної збірної - про свій дебют у головній команді країни, найближчих суперників «синьо-жовтих» та свою футбольну мрію.

- Олександре, для вас це вже третій виклик до національної команди. Як прийняли в збірній?

- Комфортно відчуваю себе у команді, тому що багатьох гравців знаю. На такому рівні тренуватися одне задоволення, адже усі гравці – найвищого рівня, тут зібрані найкращі футболісти. До збірної їду, як на свято. Дуже приємно, що мене викликають. Хлопці прийняли добре, усі комунікабельні, здібні та доброзичливі. Якщо бачать, що гравець віддається своїй справі, то сприймають належним чином.

- Нервували перед першим матчем за збірну?

- Звичайно, було звичне для першого матчу хвилювання (поєдинок Македонія – Україна – прим. ФФУ). Вийшов на поле ненадовго, але все одно залишився задоволеним: добре, коли ти дебютуєш і при цьому команда виграє.

- Другий виклик - плей-оф і вихід на чемпіонат Європи. Емоції переповнювали в той момент?

- Розуміли наскільки важлива ця гра. Багато було розмов про те, що не можемо подолати цю стадію відбору. Незважаючи на це, у команді панувала добра атмосфера, по очах кожного футболіста було видно, що мрія досяжна. Усі цього хотіли, тому все вийшло.

- Матчі проти Кіпру та Уельсу стануть заключними перед фіналом Євро для нашої команди в Україні, своєрідними проводами рідними вболівальниками. Щоб Ви сказали глядачам від імені команди?

- Найголовніше для будь-якої команди, тим більш, для збірної – це підтримка вболівальників. Коли фанати заповнюють стадіони, це подвійна, навіть потрійна мотивація, щоб виграти та порадувати їх. Коли є гарна підтримка – це найкраще, що може бути на матчі.

- Що знаєте про збірну Уельсу? Можливо доводилось грати проти цієї команди у складі юнацьких збірних?

- Ще не грав проти Уельсу, але знаю, що команда гідно вийшла на чемпіонат Європи, продемонструвала хорошу гру у відбірних матчах, які пройшла дуже впевнено.

- Збірна України давно не грала в Одесі: востаннє свій матч у цьому місті національна команда проводила у кваліфікації ЧС-2014, коли зустрічалася з Молдовою. Яке Ваше ставлення до розширення географії міст, де «синьо-жовті» можуть проводити матчі?

- Це великий плюс, адже багато людей не мають можливості приїхати на гру до іншого міста. А тут вони дивляться матч у своєму місті або можуть до нього швидко дістатися. Добре, що організували матчі не лише у Києві, але й в Одесі, щоби більше українців мали можливість подивитися на збірну.

- До чемпіонату Європи залишилось менше трьох місяців, яка мета стоїть перед збірною України?

- Вважаю, що завдання у збірної максимальні. Ми бажали потрапити на чемпіонат, кожний з нас максималіст і професіонал своєї справи. Далі буде видно…

- Що можете сказати про суперників українців по групі С? Чи є фаворит?

- У нашій групі чемпіони світу (збірна Німеччини – прим. ФФУ). Це дуже серйозний суперник. Усе буває у футболі: навіть чемпіони програють. Я впевнений у кожному гравцеві та у тренерському штабі нашої команди.

- Чи є збірна, з якою мріяли б зіграти під час Євро-2016?

- Лише з найсильнішими суперниками – це Іспанія, Німеччина, Англія, Франція, Італія… Якщо все буде, як плануємо, то це станеться.