1 березня 2016 23:31

Бывший легионер "Динамо" продолжит карьеру во второй лиге Украины

У перший весняний день 2016 року ПФК «Арсенал-Київщина» підписав контракти із вісьмома гравцями, які у весняному циклі змагань захищатимуть кольори білоцерківської команди. Найбільшу увагу серед новобранців «канонірів» заслуговує 35-річний нігерійський захисник Гаррісон Омоко, відомий за своїми виступами за низку провідних українських команд елітного дивізіону. Провів оборонець і одну гру у складі національної збірної Нігерії.


Гаррісон Омоко Оровіанор (саме таким є повне ім’я гравця) народився у Нігерії (місто Варрі, штат Дельта) 12 грудня 1981 року. Змалечку захоплювався футболом, згодом потрапив до юнацької команди «Бендел Іншуренс», а за деякий час перейшов до «Плато Юнайтед», де й дебютував на професійному рівні.

В Україні, у складі київського «Динамо», Гаррісон Омоко з’явився 20-ти річним юнаком на початку 2001 року. А 23 березня 2001 року відбувся офіційний дебют Гаррісона в українському чемпіонаті. У складі «Динамо-2» він вийшов на поєдинок проти нікопольського «Електрометалурга-НЗФ». Того таки року Омоко був відданий в оренду до Ізраїлю в команду «Хапоель» із міста Беер-Шева, але не зігравши в тамтешньому чемпіонаті жодного матчу захисник повернувся до київського «Динамо». У київському клубі Омоко грав лише за другий та третій склад. Загалом же провів за киян 47 поєдинків. Пограв Гаррісон і в іншому столичному клубі – «Арсеналі», щоправда за «канонірів» провів лише три матчі.


Навесні 2003 року захисник працевлаштувався у полтавській «Ворсклі». І у своєму ж другому поєдинку за полтавчан (матч проти ПФК «Олександрія) на першій доданій хвилині першого тайму відзначився забитим голом. Назагал у футболці «Ворскли» Гаррісон Омоко провів 40 зустрічей, в яких забив 6 голів. Згодом були виступи у луцькій «Волині»: спочатку Омоко грав за лучан з 2004 по 2006 рік, а через чотири року знову повернувся до волинян. У цілому ж захисник провів у футболці луцького клубу 39 матчів.

2006 року Гаррісон Омоко вирушив до Криму, де у складі флагману кримського футболу – симферопольській «Таврії» провів 41 гру, а за два роки оборонець поїхав до Луганську у тамтешню «Зорю», де впродовж двох сезонів провів за луганчан 40 поєдинків.

2011 року Гаррісон Омоко був вимушений залишатися поза великим футболом, утім підтримував ігрову форму граючи за київський аматорський футзальний колектив «ГазМяс». А вже за рік, 2011 року почав виступ за аматорський колектив ФК «Володарка», яким на той час опікувався нинішній очільник білоцерківського ПФК «Арсенал-Київщина» Олександром Синьооким.


Останні два сезони Омоко провів у київському аматорському «Соколі», а на цьогорічному Меморіалі Макарова грав за ФК «Обухів».

— Я вже дуже давно знайомий з генеральним директором ПФК «Арсенал-Київщина» Олександром Синьооким, — говорить Гаррісон. – Знову ми з ним зустрілися на турнірі «Arsenal CUP 2016», що нещодавно завершився. Поговорили. Олександр Вікторович запропонував мені спробувати пограти в білоцерківській команді. Я без вагань погодився. Мушу зізнатися –скучив вже за великим футболом. Зіграв за «канонірів» декілька поєдинків у рамках вищеназваного міжсезонного турніру і згодом ми заключили з білоцерківським клубом трудову угоду.


Я з нетерпінням очікую коли зможу дебютувати за ПФК «Арсенал-Київщина» в офіційних матчах. Команда у нас підбирається хоча й молода, але вельми амбітна та боєздатна. Сподіваюся, що мій багатий футбольний досвід допоможе новому колективу і разом приклавши максимум зусиль, ми залишимо підвалини турнірного п’єдесталу.