2 лютого 2016 15:18

МФК "Николаев" может лишиться очков из-за долгов

МФК «Миколаїв», який продовжує свої виступи у Першій лізі, може стати заручником старих боргів, через що команда може втратити очки. Про це, а також в цілому про фінансове становище в клубі розповів головний тренер команди Руслан Забранський.

– Нас, починаючи із квітня, фінансував завод «Екватор». У нього на сьогоднішній день не дуже хороші часи, бо впали обсяги продажів. Через це є невеликі проблеми. Директор заводу Сергій Кантор [один з головних інвесторів «Миколаєва»] готовий і надалі займатися клубом, але потрібно, щоб йому ще хтось допомагав, тому що він один не може «витягнути» клуб. А через це страждають футболісти і тренери. Сподіваюся, нам виділять якісь гроші на виїзні ігри, збори. Будемо сподіватися, що нам хтось допоможе, бо вже пішла затримка по зарплаті.

Але найстрашніше, що нас зараз чекає: колишні співробітники МФК «Миколаїв» написали листи до ПФЛ, Палату спорів з приводу невиплачених боргів. Тому вищі органи будуть трясти клуб, якому не вистачає грошей на зарплати. Йдеться про співробітника прес-служби Артема Рибакова. Згідно з контрактом, його зарплата була більшою, ніж у головного тренера, і він зараз буде вимагати компенсацію. Нам дали десять днів, чотири з яких вже пройшли, щоб з ним розрахуватися. Наступним скаргу на клуб написав Олег Федорчук, який ледь не довів команду до вильоту з Першої ліги. Виявляється, за це ще треба платити. Ще один – його помічник Юрій Смагін. Теж виявилося, що у нього був великий контракт. Якщо зараз їм все виплатити, футболісти будуть півроку без зарплати. Але ми це на даний момент не можемо це виплатити, сто відсотків. Тому що у нас немає цих сум. Скільки за трьох з нас знімуть очок? Дванадцять?