24 січня 2016 13:07

Вячеслав Шарпар: "В "Волыни" из того, что обещали, ничего не выплатили"

Не лише «Говерла», «Сталь» і МЗ зараз претендують на роль найпроблемніших клубів УПЛ. Ситуація у «Волині» нині також залишає бажати кращого. І це притому, що клуб фінішував на п’ятій сходинці турнірної таблиці в першій частині чемпіонату.


Власне, команда лише минулого понеділка в Луцьку розпочала підготовку до другої частини сезону. Однак через складну фінансову ситуацію питання щодо раніше запланованих зборів у Туреччині поки що залишається відкритим. Не додав оптимізму днями й головний наставник Віталій Кварцяний, який в інтерв’ю одному з вітчизняних ЗМІ заявив, що його інтуїція підказує: «нічого хорошого чекати не доводиться». Також керманич «Волині» додав, що інвестори клубу мовчать. Наостанок Віталій Володимирович сказав, що команда живе сьогоденням, а такої безвиході він ще ніколи не відчував.

У свою чергу, «УФ» зв’язався з одним із лідерів клубу — В’ячеславом Шарпаром, який також повідав чимало невтішних новин. Не хочеться зайвий раз драматизувати, але, схоже, у цій історії поки що не видно світла в кінці тунелю…

— В’ячеславе, наразі можна знайти обмаль інформації щодо зимових зборів «Волині». Чи можете детальніше розповісти про цю ситуацію? Чи зібралась уже команда після зимових канікул?
— Так, можу повідомити, що команда вже зібралась і нині тренується у Луцьку.

— Я так розумію, що зібрався колектив лише днями?
— Учора (розмова відбувалась у вівторок. — О. В.).

— Зустрічав інформацію, що команда має провести також збори в Туреччині. Як щодо цих планів?
— Поки що команда нікуди не вилітає. Допоки тренуємось у Луцьку, бо по грошах зараз нічого не вирішено. Ситуація не дуже хороша. Повторюся, поки що ми працюємо тут, і, скоріше за все, тут будемо й надалі тренуватися.

— Що з приводу всього говорить наставник команди Віталій Кварцяний?
— Власне, Віталій Володимирович сказав зачекати цей тиждень. Щось має вирішитись. Хоча, думаю, нічого не вирішиться. Скажу відверто: скоріш за все, команда й надалі буде проводити свої тренування вдома.

— Як щодо настрою команди в зв’язку з всією цією ситуацією?
— Одверто кажучи, не зовсім хороший настрій.

Тим не менш, чи є надія на те, що все вирішиться позитивно й удасться добре підготуватися до другої частини сезону?
— Скажу, щось уже й не дуже віриться. До того ж, і боргів клуб має дуже багато, тому…

— Оскільки ви нагадали про борги, здогадуюся, вони залишаються й надалі по заробітній платні?
— Так, і щодо зарплати, і щодо решти…

— Якщо не секрет, за скільки місяців уже існує заборгованість по заробітній платі?
— Вибачте, але цього я говорити не буду. Нехай про це говорить керівництво: щодо преміальних і зарплати: із того, що обіцяли, нічого не виплатили. Ось такі справи…

Олександр ВОРОНІН