19 січня 2016 19:24

Голы динамовцев помогли сборной Украины U-17 разгромить Молдову на турнире в Минске

Юнацька збірна команда України серед гравців віком до 17 років розгромила однолітків з Молдови на традиційному міжнародному турнірі на призи Асоціації «Білоруська федерація футболу» у Мінську. «Синьо-жовті» розписалися у воротах суперників п’ять разів, пропустивши у відповідь лише один м’яч.


Матч розпочався з масованих атак збірної України і вже на шостій хвилині Козиренко красивим ударом з 16-ти метрів вразив «дев’ятку» воріт молдавської команди. На цьому підопічні Олександра Петракова не зупинилися, продовживши пресинг на половині поля суперників.


Активний відбір в атаці призвів до того, що на 19-й хвилині Булеца вийшов на побачення із голкіпером і обвідним ударом подвоїв нашу перевагу. Минуло ще п’ять хвилин, і «постріл» Наумця у дальній кут воріт фактично зняв усі питання щодо переможця у цій зустрічі.


Слід віддати належне юнакам з Молдови, які не склали зброю і після перерви продовжили шукати шляхи для взяття воріт Петруся. Як наслідок, суперники дочекалися свого шансу: після розіграшу кутового на 60-й хвилині українці пропустили перший м’яч на турнірі – відзначився Мамалига.


Останні півгодини матчу пройшли за беззаперечної переваги підопічних Петракова, які прикрасили підсумкову перемогу ще двома вишеньками на торті. Кулаков, який вийшов на заміну у другому таймі, після подачі з флангу зіграв на випередження і головою відправив м'яч у ціль. За декілька хвилин Кащук відгукнувся на акцентований простріл Сича і вп’яте засмутив воротаря збірної Молдови – 5:1.


У другому матчі групи збірна Фінляндії із мінімальною перевагою на свою користь завершила протистояння із грузинськими однолітками – 1:0. Таким чином, після двох турів Україна перше місце з Фінляндією, маючи в активі чотири пункти. У вирішальний гральний день, 21 січня, нашим хлопцям належить зустрітися із однолітками з Грузії.


«Кубок Розвитку-2016». Група «С»


Україна U-17 – Молдова U-17 – 5:1



Голи: Козиренко (6), Булеца (19), Наумець (24), Кулаков (69), Кащук (73) – Мамалига (60)


Попередження: Чех


Україна:
Петрусь – Бондар (Авраменко, 41), Сухар (Миколенко, 41), Червак, Сич, Чех (Хахльов, 41), Мусолітін, Булеца (Кащук, 54), Козиренко (Янаков, 59), Наумець, Михайленко (Кулаков, 59)


Молдова
: Апостолакі – Карастоян (Ящук, 69), Чипері, Бойко (Кішка, 77), Осипов (Берко, 52), Ніхаєв, Постіка, Юрашко, Фуртуне, Дамашкан, Мамалига