19 січня 2016 13:22

Сборная Украины U-17 с пятью динамовцами стартовала с ничьей на турнире в Минске

Юнацька збірна команда України серед гравців віком до 17 років розпочала свої виступи на традиційному міжнародному турнірі на призи Асоціації «Білоруська федерація футболу» у Мінську.


Україна, представлена на цьогорічному «Кубку Розвитку» командою Олександра Петракова, свою першу гру у квартеті «С» проводила із однолітками з Фінляндії.


Матч розпочався за гральної переваги «синьо-жовтих»: вже на 2-й хвилині Кулаков вивів розрізною передачею Булецу на побачення з голкіпером, той віддав далі на забігання Янакову, удар якого пройшов у сантиметрах від стійки воріт. Ще за хвилину вже сам Булеца мав відкривати рахунок у зустрічі. На жаль, Сергій забарився з ударом і не зумів вийти переможцем у рандеву із воротарем фінської команди.


Підопічні Петракова перейшли на гру «другим номером» із використанням швидкого переходу з оборони в атаку. Цей тактичний хід ледве не приніс нам успіх. В одній з атак партнери вивели на ударну позицію Кулакова, але голкіпер Тойрас дивом зреагував на удар і намертво зафіксував м'яч у руках.


Другий тайм пройшов у рівній боротьбі. Хіба що на грі наших футболістів позначилася відсутність практики через зимову перерву у чемпіонаті України. Тому функціональна підготовка скандинавів була на більш належному рівні. Але вигадати бодай щось цікаве біля воріт Луніна суперники не зуміли. Футбол без гольових моментів ознаменував у підсумку нульову нічию та перше очко «синьо-жовтих» на турнірі.


Суперники збірної України – команди Молдови та Грузії – навпаки повеселили місцевих вболівальників хокейним рахунком. Грузинська команда, програючи після першої половини зустрічі два м’ячі, спромоглася вирвати перемогу та очолити групу – 5:4.


«Кубок Розвитку-2016». Група «С»


Україна U-17 – Фінляндія U-17 – 0:0


Попередження: Рахікка, Сайра


Україна: Лунін – Авраменко, Бондар, Булеца (Мусолітін, 67), Чех, Кащук (Козиренко, 54), Кулаков (Кузьменко, 54), Хахльов (Наумець, 67), Миколенко (Сич, 79), Сухар, Янаков (Михайленко, 54)


Фінляндія: Тойрас – Хейнолайнен (Мантінен ,71), Рахікка (Ставіцкі, 41), Монтола, Весіяхо (Северіно, 57), Хьоківерта, Йокелайнен (Єрьоменко, 57), Юлятупа, Сайра (Вутілайнен, 41), Фагерстром (Улманен, 76), Расанен