28 листопада 2015 10:59
4

Василий КАРДАШ: "Возможно, матч с "Порту" не стал лучшим для Сидорчука"

Экс-полузащитник киевского "Динамо" Василий Кардаш прокомментировал победу "бело-синих" над "Порту".


— Ці три очки далися дуже непросто, попри те, що в декого з уболівальників виникло враження, нібито українці грали «із запасом».


«Порту» вдома діє традиційно сильно, до цього португальці зуміли перемогти в 25-ти домашніх єврокубкових поєдинках, загалом не програючи в 20-ти офіційних. Справді, у вівторок «синьо-білі» провели далеко не найліпший поєдинок, але в цілому то дуже сильний колектив. Чому ж наші перемогли й не дали зіграти господарям у повну силу? Є давнє футбольне прислів’я: команда грає так, як дозволяє суперник. «Динамо» майже нічого не дозволило лідеру групи.

Підопічні Реброва мають із хлопцями Лопетегі чимало спільного. Головна об’єднувальна риса — конт­роль за м’ячем, розуміння того, що «кулю» не можна віддавати абикуди, нею треба дорожити. У Порту наші застосували таку тактику: перші півгодини віддали ініціативу, тому їхні футболісти багато бігали, а такі дії забирають чимало фізичних сил. Мені здається, в цьому наша перевага: португальці втратили багато чого в цей відрізок часу, відтак їм забракло сил в другій половині матчу, особливо в останні 10 хвилин, коли вони фактично не намагалися переломити невдалий для себе хід гри.

Що трохи здивувало, так це відсутність щільного пресингу щодо Ярмоленка. Поміркуємо: в Києві його не було, тож ми зіграли тільки внічию; в Лондоні він був, але отримав дуже серйозну персональну опіку, тому майже нічого не показав. І при цьому в Португалії йому дали розбігатись! Як це пояснити? Команда Лопетегі грала вдома, в неї був очевидний план перемогти й вийти з групи вже після п’ятого туру. Отже вони атакували. Отже розкривались. Отже грали самі й давали грати опонентові. А киянам тільки того й треба було!


Я би виокремив усю нашу команду. Можливо, не найліпший поєдинок провів Сидорчук, але то він торік підняв планку очікувань до себе, тому сьогодні «пожинає плоди». Виокремив би Гармаша, котрий у першому таймі наривався на вилучення, проте після перерви заспокоївся, чому, на мою думку, сприяв позитивний результат.

Це була стратегічна перемога. Тепер ми можемо навіть перше місце посісти у своїй групі.


У Сидора есть все, чтобы стать вторым Гармашем. В определённых эпизодах, немного не хватает где-то смелости, где-то психологической устойчивости и соответсвенно, уверенности. На оборону Сидор клево играет и в отборах, и в страховании, и очень хорошо следит за структурой оборонительных действий. Плюс он не ленивый(в среднем 10-13 км., за игру) и думает на поле( может сам немного поменять позицию, не ожидая подсказки тренера), значит голова работает. Чем больше игр с Деном бок-обок, тем быстрее будет результат и на атаку.
Если ошибки в тексте нет, то исправьте заголовок.
Сховати
Благодарю.
Если ошибки в тексте нет, то исправьте заголовок.