6 жовтня 2015 12:55

Кожанов: "Фанатов нельзя критиковать"

Півзахисник львівських «Карпат» підсумував результат дербі в Ужгороді, розповів про ставлення до фанатів і поділився очікуваннями від майбутнього поєдинку з «Ворсклою».


– Позитивно оцінюю гру з «Говерлою». Все те, що ми задумали, нам вдалося втілити в життя і реалізувати. Можливо, якби якість газону на «Авангарді» була трохи кращою, то рахунок міг бути ще більшим. Якщо, чесно, то не можу згадати жодного реального моменту у «Говерли» біля наших воріт. Ми ж часто виривалися у контратаки і могли перемагати ще переконливіше.


– Для «Карпат» ця перемога була дуже потрібною...
– Її значення важко переоцінити. Ми дуже задоволені, що перемогли. Всі ми перебували у певній психологічній ямі. Важко пояснити, що ми відчували. Дуже сподіваюся, що виграш в Ужгороді стане для нас певним поштовхом.

– Тим не менше, після матчу всі гравці «Карпат» виглядали дуже стриманими у своїх емоціях...

– Можливо, ми себе так поводили. Але повірте, вся команда дуже щаслива. Ми здобули три важливі пункти. На цьому не зупиняємося – рухаємося вперед.


– У поєдинку з «Говерлою» ви не мали права на помилку?
– Можна й так сказати. Всі хлопці дуже хотіли виграти, у нас було шалене бажання і налаштування на гру. Нам не було, куди відступати. Більше, того нам всім було соромно перед своїми вболівальниками за результати в останніх матчах.


– Той факт, що «Карпати» не вигравали протягом майже двох місяців психологічно тиснув на вас?
– Так, психологічна яма була. Таке у футболі буває. «Говерлу» в цьому сезоні перемагали лише «Шахтар» і «Динамо», а вдома ужгородці взагалі не програвали. Це сильний суперник. У складі ужгородців виступає чимало молодих цілеспрямованих футболістів.


– «Карпати» вже давно не вигравали в Ужгороді...
– Так, нам завжди важко грати у цьому місті. Важко пояснити причини таких результатів. Можливо, суперник завжди на нас налаштовувався дуже добре. Частково можна списати на якість поля. Але той факт, що «Говерла» завжди б’ється у матчах з «Карпатами» заперечувати не можна.

– Не можу не запитати тебе про підтримку львівських вболівальників на «Авангарді»...
– Супер! Дуже сподобалася. Звичайно, певний осад мав місце, але це все емоції. Вважаю, що фанатів не можна критикувати. Люди їдуть за нами на відстань у 300 кілометрів. Вони завжди з нами, ніколи не відвертаються від команди навіть у важкі часи. Дуже вдячний їм за це.


– Перерва в чемпіонаті піде вам на користь, чи навпаки – приглушить переможний настрій?
– Її можна розцінювати по-різному. Ми, наприклад, після попередньої паузи довго не могли виграти. Надіємося, що цього разу все буде добре.


– Попереду серйозний суперник – полтавська «Ворскла». Чого очікуєш від матчу?

– Розумію, що гратимемо із серйозною командою. Полтавчани – дуже достойний опонент. Це буде гра амбіцій. Ми готуємося у звичайному режимі, але налаштовуватимемося на важкий матч.