7 вересня 2015 22:38

Сборная Украины U-17 разгромила Латвию

Юнацька збірна команда України серед гравців віком до 17 років розгромила однолітків з Латвії у товариському матчі – 3:0.


Після перемоги команди Олександра Петракова (2:0) у першому спарингу із командою Латвії, які відбувся цього уїк-енду, «синьо-жовті» вийшли на другу зустріч із вже знайомим суперником у видозміненому складу. Керманич юнацької збірної вирішив перевірити у дії нові гральні зв’язки, тому перші хвилини зустрічі пройшли не так жваво, як аналогічні два дні тому. Колективи придивлялися один до одного і не форсували подій, а тому грізною зброю у таких умовах ставали стандартні положення.


Після одного з такого «стандарту» на 12-й хвилині українська команда ледве не поплатилася за необережність у власному захисті. Савченко навісив зі штрафного, Літвінскіс нав’язав верхову боротьбу воротарю Петрусю, а «сфера» лише трохи оминула дальню стійку воріт.

Українці вирішили не випробовувати долю і за три хвилини відкрили рахунок у матчі. На 15-й хвилині Кащук зловив м’яч на ногу і потужним «пострілом» з-за меж штрафного відправив його за призначенням.


Свій другий гол «синьо-жовті» відсвяткували після вдало реалізованого кутового. Захисники збірної Латвії спробували винести м’яч подалі після подачі Кащука, але невдало виконали цей технічний прийом. Натомість, Сухар з 13-ти метрів вколотив «шкіряного» у сітку. Перед самою перервою підопічні Петракова могли втретє вразити ворота Сулджінтовскіса, але цього разу латвійський воротар виграв очну дуель у Кулакова.

У другому таймі спрацювали тренерські заміни, завдяки яким господарі знову змінили рахунок на табло. На 69-й хвилині Наумець сповна скористався прострільною передачею з лівого флангу, встановивши крапку у матчу – 3:0.


Товариський матч


Україна U-17 – Латвія U-17 – 3:0


Голи: Кащук (15), Сухар (25), Наумець (69)


Попередження: Сільченко (36), Хахльов (60), Попов (74) – Мошчановс (46)


Україна U-17: Петрусь – Бондар (к), Попов, Чех (Мусолітін, 58), Кулаков (Янаков, 58), Хахльов (Авраменко, 80+2), Кащук, Гоменко, Сільченко (Наумець, 52), Сухар (Мельничук, 69), Конопля (Сухина, 41)


Латвія U-17: Сулджінтовскіс – Санатовс, Літвінскіс, Мінкевічс, Мошчановс, Савєльєвс, Петуновс (Соловейчікс, 71), Савченко, Чеботарьовс (Самойловс, 54), Акмінс (Грінбергс, 71), Реджа (Сметановс, 54)