6 серпня 2015 13:58

Владимир КЛИЧКО: "Довелось сыграть на "Динамо" и "Сан-Сиро"

З абсолютним чемпіоном світу в суперважкій вазі з професійного боксу ми зустрілися в музеї досягнень братів Кличків, який розташований на території НСК «Олімпійський» на наступний день після переможного для «Динамо» фіналу Кубка України-2015. У відвертій чоловічій розмові Володимир розповів, коли востаннє виходив на футбольне поле, який матч йому найбільше запам'ятався та зізнався, що з нетерпінням чекає старту «Динамо» в груповому турнірі Лізі чемпіонів восени.

Декілька років тому ви зіграли у благодійному футбольному матчі, який у Києві на стадіоні «Динамо» проводив Андрій Шевченко. Проти зірок італійської естради ви цементували оборонні порядки господарів. Зірки італійської естради не ризикували йти в жорсткий стик з чемпіоном світу з боксу в суперважкій вазі?

— Матч був виставковим — травми були ні до чого. Так що грали ми один проти одного акуратно. Підсумкові рахунку на табло ж не були пріоритетом тієї гри. До того ж я не приховую, що не володію великими футбольними талантами. Уявляєте, грав у футбол з 8-9 років, проте так і не навчився, як слід. У тому матчі, пам'ятаю, я грав у захисті зліва. Завдяки Андрію, до речі, зіграв і на «Сан-Сіро». У Мілані стояв у воротах. Не дуже вдало — пропустив чи то три, чи то п'ять м'ячів. Але за пропущені голи не було соромно. Тим більше ми зібрали на благодійні цілі круглу суму — на «Сан-Сіро» був аншлаг.

Під час низки невдач «Динамо» в українських журналістів був популярним жарт «щоб зробити оборону киян непрохідною, в центр захисту потрібно поставити братів Кличків».

— На рингу я себе почуваю куди впевненіше, ніж на футбольному полі. Втім, власних огріх футбольної техніки не соромлюся. До футболу я, як і мільйони українців, ставлюся позитивно. Був радий, коли ми з братом стали друзями Євро-2012. Віталій взагалі був послом волонтерської програми УЄФА.


Максим РОЗЕНКО