2 серпня 2015 13:00

Антон Котляр: "Детально следили за матчем "Зари" в Лиге Европы"

22-річний гравець атакувального плану зі складу «Сталі» Антон Котляр відповів на запитання прес-служби ПЛ.

– Антоне, якими були очікування дебюту у Прем’єр-лізі?

– Про те, щоб виступати на такому рівні, мабуть, мріє кожен футболіст, щоб по-справжньому з’ясувати, хто на що здатен. До цього треба планомірно готуватись, але все одно перехід легким бути не може. Варто сподіватись, що процес адаптації у нас не затягнеться, і результати покращаться вже найближчим часом.

– Чи дали перші 2 тури якусь інформацію для роздумів?

– Час усе і усіх розставить по своїх місцях. Поки що «Сталь» намагається триматись на необхідному загальному рівні.

– Усі бажаючі побачили зустрічі проти «Динамо» та «Карпат», знають про мінімальні поразки і здебільшого відгукуються позитивно. Тим не менше, у турнірній таблиці першого очка ще не набрано…

– Це певним чином тисне на нас, тим більше, могли чіплятись за очки у кожній грі. Але, бачите, футбол який… Після того, як цей «нуль» зникне, морально, гадаю, стане легше.

– Дебютувати саме з «Динамо» - це те, про що ти мріяв?

– Звичайно, хвилювання перед виходом на поле було великим, але під час поєдинку вже концентруєшся більше саме на командних завданнях – на емоції часу не залишається. Перша гра у будь-якому випадку була б відповідальною.

– Чи можна «Сталь» назвати абсолютним новачком, адже десь половина складу вже мають солідний послужний список за плечима?

– Тут все просто: команда, безперечно, дебютант. Просто ми підсилились тими виконавцями, які зроблять перехідний період для «Сталі» дещо м’якшим. Вони впевнено відчувають себе проти будь-якого опонента, а решта повинна цьому вчитись. Зіграності у повній мірі ще не вистачає, але все прийде.

– Питання, в якій лізі гратиме «Сталь», знайшло свою відповідь в останній момент перед стартом. Тобто готові були продовжити виступати у Першій лізі?

– Зрозуміло, що ми вийшли б на старт того турніру, куди б нас відправили відповідні футбольні органи. Проте ще за місяць до старту ми відчули, до чого саме слід готуватись. Тому існувало внутрішнє переконання, що гратимемо серед найсильніших.

– Відомо, що у минулому сезоні нападник «Сталі» Станіслав Куліш, який зараз перейшов до «Металіста», був найкращим бомбардиром, а ти – серед найкращих асистентів у Першій лізі. Колишні заслуги допоможуть?

– Я вважаю, що правильно підніматись по сходах змагань, пройшовши школу Другої ліги, потім Першої, і там заслужити право на виступи у ПЛ. Але у будь-якому разі тут все швидше, суперники сильніші, футболісти кваліфікованіші. Тому гарантій успіху на майбутнє ніхто не має. Ще потрібно багато працювати, щоб закріпитись у складі.

– Поставив перед собою, нехай мінімальні, завдання щодо кількості голів чи передач у новому сезоні?

– Замислюватись про це варто тоді, коли буду постійно грати. Подивимось, як буде.

– Наскільки зараз внутрішня конкуренція висока? Чи очікують вболівальників зміни?

– Великих перестановок не буде, тому що до «Зорі» готуються всі ті самі виконавці, що й до минулого туру. Травмованих немає, новачків також. Але кожен розуміє, що визначення стартового складу залежить від рішення Володимира Мазяра.

– Якою інформацією з власних спостережень володієш про наступного суперника?

– «Зоря» - це сильна та прогресуюча команда. На такі матчі не можливо не налаштовуватись з підвищеною відповідальністю. Втім, якихось секретів луганці зараз не становлять. Велика увага до їхніх виступів на внутрішній арені. Ще більш детально слідкували за матчем Ліги Європи у Бельгії. Проте навряд чи Юрій Вернидуб випустить усіх тих самих виконавців і у неділю. Довжина лави запасних у «Зорі» дозволяє робити достатню ротацію. А це може потягнути і невеликі зміни до загальною малюнку гри. Ми просто будемо виходити та грати, хто б проти нас не вийшов.

– І не можна не спитати про місце проведення домашніх матчів. «Сталь» у Дніпропетровську вже приймала «Динамо». Відчували себе комфортно на «Метеорі»?

– Кожен розуміє, що краще було б приймати суперників у Дніпродзержинську. Але поки що поле не готове, і нам певний час доведеться грати в обласному центрі. Керівництво «Сталі» зробить усе можливе, щоб бажаючі подивитись футбол зуміли приїхати на матч. Розраховуємо також і на підтримку місцевих любителів футболу.