10 липня 2015 14:43

Семен АЛЬТМАН: "Симпатизировал Реброву, еще когда он играл"

За багаторічною традицією клуби Прем’єр-ліги та уболівальники у коротке літнє міжсезоння називали свої версії найкращих гравців, тренерів та арбітрів минулого сезону. Визначені переможці отримають почесні індивідуальні відзнаки перед стартовим свистком матчу за Суперкубок України. А представляє найкращих у своїх номінаціях відомий футболіст та тренер, велика частина кар’єри якого пов’язана саме з Одесою – місцем проведення цього поєдинку – Семен Альтман:

Найкращий гравець Чемпіонату України сезону 2014/2015 рр. – Андрій Ярмоленко, «Динамо» Київ

«У минулому сезоні динамівець отримав заслужену нагороду. Андрій вже протягом кількох років показував стабільну агресивну гру, досягаючи поступового прогресу. Нинішнє звання – результат самовдосконалення, адже і у клубі він завойовував позиції поступово, і пройшов усі сходинки інституту збірної України. Зараз це виливається у те, що футболіст став лідером не лише у своєму клубі, але і у національній команді. Переконаний, що дане досягнення – не привід зупинятись та підбивати підсумки, адже правильно говорять: великому кораблеві – велике плавання».

Найкращий тренер Чемпіонату України сезону 2014/2015 рр. – Сергій Ребров, «Динамо» Київ

«Мабуть, можу видатись необ’єктивним, адже з великою симпатією ставився до нього ще у часи кар’єри гравця. А тепер уважно стежу за першими кроками у тренерській роботі, радіючи кожній новій перемозі, кожному новому успіху. Сергій (тепер вже) Станіславович завжди був послідовним, у чому міг неодноразово переконатись під час проходження ним тренерського ліцензування – спочатку категорії В, потім – А, а згодом вже і Pro-диплому. Він гучно довів, аби досягти визнання, потрібно стати особистістю. Наша тренерська доля зовсім не така казкова, як комусь здається. Тож побажаю з гідністю сприймати усі перемоги та поразки у майбутньому».

Найкращий голкіпер Чемпіонату України сезону 2014/2015 рр. – Денис Бойко, «Дніпро» Дніпропетровськ

«Іноді воротареві потрібно багато часу аби розкритись. Денис давно подавав надії, адже ще за часів Мирона Маркевича у збірній його запрошували на збори головної команди країни. Через роботу, через наполегливість, через віру у власні сили цей гравець дочекався свого зоряного часу. У нинішнього голкіпера «Дніпра» є всі передумови для подальших звершень – хороші дані, генетика, яка притаманна для тих, хто народився у сім’ї спортсменів. Поєднання фізичних кондицій з психологічною стійкістю призвели до стабільності, що для воротаря (знаю по собі) – запорука успіху».

Найкращий молодий гравець (Відкриття) Чемпіонату України сезону 2014/2015 рр. – Валерій Лучкевич, «Дніпро» Дніпропетровськ


«Так буває, що для того, щоб на увесь голос заявити про себе, необхідно знайти свою команду. Перехід до «Дніпра» став для Валерія таким поштовхом. Дуже швидко Мирон Маркевич почав довіряти ще 18-річному хлопцеві місце в основному складі у дуже відповідальних протистояннях Чемпіонату України та Ліги Європи УЄФА. Тренер не помилився, а футболіст отримав можливість стати незамінною фігурою спочатку у збірній серед 20-річних на Чемпіонаті світу у Новій Зеландії, а потім майже без перепочинку поїхав на Чемпіонат Європи серед 19-річних. Завжди на полі викладається, діючи одночасно активно та продуктивно, що, безперечно, приходить за рахунок ставлення до футболу, за рахунок праці. При цьому зрозуміло, що молодому гравцеві ще є куди зростати».

Найкращий бомбардир Чемпіонату України сезону 2014/2015 рр. – Алекс Тейшейра, «Шахтар» Донецьк

«Дуже добротний футболіст, легіонер високого класу. Примітно, що він приїхав до України ще зовсім необстріляним хлопцем – тим, який лише тут виріс у справжнього майстра. За рахунок таких виконавців і наші провідні клуби мають свій почерк, і вітчизняним гравцям через безпосередній приклад є у кого навчатись, є куди зростати. Не варто дивуватись, що бомбардирську суперечку виграв не чистий форвард – у Мірчі Луческу в атакувальній лінії кожен має забивати і кожен для цього має достатньо нагод – такі вимоги сучасного футболу. Майстерність Алекса Тейшейри та широкий діапазон дій дозволили бразильцеві випередити конкурентів у достатньо щільному підсумковому рейтингу кращих голеадорів сезону».