8 липня 2015 10:54

Арбитры и ассистенты ПФЛ приняли участие в учебно-тренировочных сборах

З 3 по 7 липня у Києві відбувся навчально-тренувальний збір офіційних осіб матчу ПФЛ. Протягом трьох перших днів тренувальну сесію проходили арбітри, а друга половина збору була присвячена роботі із асистентами арбітрів Першої та Другої ліг.

Усі представники «футбольної Феміди» ПФЛ пройшли тестування з Правил гри та успішно впоралися із відеотестом УЄФА.

У перший навчальний день на арбітрів чекало ввідне теоретичне заняття, під час якого піднімалися теми щодо змін та доповнень до Правил гри у 2015 році, договірних матчів, вимог Регламенту ПФЛ сезону 2015/2016 років, тощо.

Більш продуктивним видався другий день занять, який розпочався із офіційного відкриття збору. На урочистій церемонії були присутні член Виконкому ФФУ, президент ПФЛ Сергій Макаров та голова Комітету арбітрів ФФУ Лучано Лучі, які привітали офіційних осіб матчу із початком нового сезону та побажали їм кропіткої та плідної праці у футбольних баталіях майбутнього сезону 2015/2016 років.

Теоретична частина семінару пройшла під знаком аналізу прийнятих рішень протягом весняної частини змагань ПФЛ. Арбітри обговорили надані Комітетом відеоматеріали з матчів, отримавши рекомендації з трактування гральних епізодів. За шість годин роботи арбітри мали можливість сфокусуватися на різноманітних ситуаціях у матчах, таких як, гра рукою та неправомірні дії руками, позбавлення суперника очевидної гольової можливості, нерозсудливі дії, агресивне поведінка, симуляція, конфронтації та протести гравців.

Практична програма тренувань арбітрів включала у себе силове та відновлювальне тренування на футбольному полі.

Під час третього дня збору відбулося спільне теоретичне заняття для арбітрів та асистентів арбітрів, завданням якого було вдосконалення командної роботи офіційних осіб матчу.

Після цього до роботи безпосередньо взялися асистенти арбітрів, теоретична підготовка яких включала розбір ситуацій щодо фіксування положень «поза грою», вибору позиції та концентрації, а також застосування одного з найголовніших правил асистентів - «Чекай та дивись!».

Розім’явшись під час практичних занять, асистенти арбітрів завершили НТЗ, склавши тест ФІФА на спорткомплексі «Атлет» у Києві.