13 травня 2015 21:33

Артем БЕСЕДИН: "После чемпионата мира вернусь в расположение "Динамо"

Прес-служба ПЛ поспілкувалась з автором рятівного голу для «Металіста» Артемом Бєсєдіним у грі 23-го туру проти «Волині».

– Артеме, за час виступів у «Металісті» у тебе вже були вдалі виходи на заміну та матчі з перших хвилин. Проте у понеділок ти вперше забив у Прем’єр-лізі…

– Звичайно, це особлива подія. Я довго йшов до неї, і було дуже приємно її пережити. Хочу подякувати партнерам, які допомогли мені у цьому. І сподіваюсь, що у подальшому мої голи будуть частіше радувати вболівальників клубу.

– Наскільки очікувано для тебе навесні опинився в одному з провідних клубів України?

– Звичайно, мова про перехід вже йшла. Не вдалось, щоб мене заявили за «Говерлу», після чого я повернувся до молодіжного складу «Динамо». А потім надійшов дзвінок від керівництва «Металіста» з пропозицією піврічної оренди саме тут. Я погодився на такий варіант.

– Які перші висновки зробив, отримавши практику на найвищому рівні?

– Не хочеться повертатись на колишній рівень – я маю на увазі дублерів, робити крок назад. Є велике бажання грати саме у Прем’єр-лізі, і сподіваюсь, що з цим все складеться якнайкраще.

– Кілька слів про поєдинок з «Волинню». Саме після замін, у тому числі, з твоїм виходом на поле, гра стала яскравішою…

– Безумовно, саме із завданням активізувати гру попереду, посилити атаку вийшов і я, і Сергій Назаренко. Ми програвали, і такі кроки від тренера були зрозумілими. Нехай і не у повній мірі, адже виграти нам все ж не вдалось, але гадаю, зі своєю місією у цій зустрічі я впорався. А що не вийшло – будемо працювати над помилками.

– Якщо говорити про факт нічиєї, як вона сприймається всередині команди «Металіст»?

– Для нас, звичайно, це не результат, адже грали вдома проти «Волині». Не кажу, що у лучан погана команда – зараз будь-який колектив тебе покарає за неналежну підготовку. Але все ж марка «Металіста» зобов’язує і вигравати, і показувати хорошу гру.

– Ти – нове ім’я в українському футболі для широкого загалу. Більшість знає, що ти перейшов з «Динамо», але ж ти сам харків’янин…

– Дійсно, так склалось, що дебютував на високому рівні саме у рідному місті. Розпочинав у ДЮСШ-13, потім перейшов до «Арсеналу». А наступні 5 років провів у Харківському училищі фізичної культури №1. Саме там тренери мені дали значний поштовх, багато чому навчили, що мені дозволило з часом переїхати до столиці, де захищав кольори молодіжних команд «Динамо».

– Так вийшло, що сезон у Чемпіонаті України для тебе завершено…

– Саме так. Я вже прибув до розташування молодіжної збірної України U-20. Готуємось виступати на Чемпіонаті світу у Новій Зеландії. Це також велика подія – не лише для мене та моїх партнерів, але й для всієї країни. Тож спробуємо не підвести та виправдати покладені на нас сподівання.

– Що відомо про твоє клубне майбутнє на черговий сезон?

– Саме після Чемпіонату світу і проясниться дане питання. Тоді дізнаюсь, де я буду грати та в якому статусі. Але мій контракт належить «Динамо» - тому прибуду до розташування саме київського клубу.