29 квітня 2015 21:02

"Александрия" и 14 команд УПЛ проходят аттестацию

У середу, 29 квітня, у Будинку футболу відбулася спільна нарада Комітету професіонального футболу та Комітету з атестації футбольних клубів Федерації футболу України.

У дискусії з приводу важливих питань функціонування вітчизняного спорту номер один у сезоні 2015/2016 років взяли участь перший віце-президент ФФУ Олександр Бандурко, віце-президент ФФУ, голова Комітету професіонального футболу Віктор Межейко, виконавчий директор ФФУ, голова Комітету з атестування футбольних клубів Володимир Генінсон. До заходу також приєдналися представники клубів Прем’єр-ліги, які є членами комітетів Федерації.

Учасники наради провели дискусію щодо формату і календаря змагань чемпіонату Прем’єр-ліги та Кубку України, а також обмінялися думками з приводу реструктуризації погашення фінансової заборгованості клубів Прем’єр-ліги.

За інформацією Комітету професіонального футболу, на сьогоднішній день 14-ть клубів Прем’єр-ліги та представник першої ліги «Олександрія» проходять процес атестації, аби взяти участь у чемпіонаті наступного сезону. Початок змагань буде врегульовано після затвердження кількості учасників Прем’єр-ліги. «Ми підготуємо декілька варіантів формату Прем’єр-ліги наступного сезону для подальшого обговорення з клубами», - зазначив після наради Олександр Бандурко.

Враховуючи побажання головного тренера національної збірної команди України Михайла Фоменка щодо граничних умов календаря матчів елітного дивізіону у сезоні 2015/2016 років, чемпіонат має завершитися 21 травня 2016 року. Саме ця дата рекомендована до розгляду, оскільки за три тижні розпочинається фінальна частина чемпіонату Європи 2016 року у Франції.

Згідно пропозиції клубів УПЛ, які були надані 31 березня на робочій зустрічі з керівництвом Федерації, 17 квітня Виконком ФФУ розглянув та підтримав клопотання клубів щодо зменшення фінансового навантаження на них. Було прийнято рішення про розробку механізмів упорядкування погашення заборгованостей шляхом пролонгації до 31 грудня 2015 року терміну виконання клубами вимог фінансових критеріїв Регламенту з атестації. Ця дата є остаточною для оплати та надання клубами документів про врегулювання їх фінансових зобов’язань.

Одним з важелів контролю за виконанням цього рішення стане підписання двосторонньої угоди між ФФУ та клубами Прем’єр-ліги, в якій вони повинні підтвердити готовність та надати графік погашення заборгованостей.