8 квітня 2015 00:17
1

Лео МАТОС: "Не очень верится, что Эжидио в "Днепре" не получил ни денег, ни машины, ни квартиры"

Бразильський захисник, який з «Ворсклою» відзначився голевим пасом, наступного дня дав інтерв’ю «УФ»

— Із полтавцями вийшов непростий поєдинок, — сказав де Матос. — «Ворскла» — фізично потужна команда, грала в рідних стінах і створила нам чимало проблем. Слава Богу, в підсумку вдалося здобути перемогу.

— У моменті з другим голом, коли ви зробили результативний пас на Євгена Селезньова, певне, мала місце награна комбінація?

— Ми завжди відпрацьовуємо подібні розіграші, а безпосередньо перед матчем іще раз приділили цьому підвищену увагу. Але, чесно кажучи, в тому моменті хотів сам забити, цілив у дальній кут, але так вийшло, що в більш вигідній ситуації опинився Селезньов, і переправив м’яч у сітку. Цей гол перед самою перервою дуже нам допоміг, дозволив у другому таймі впевненіше почуватися.

— Не образилися на Селезньова, що «вкрав» ваш гол?

— Нічого страшного, я все одно задоволений. Для мене головне, що команда взяла три очки й продовжила боротьбу за найвищі місця у чемпіонаті країни.

— «Дніпро» на тижні грав у Кубку України із «Чорноморцем». Отой матч позначався?

— Безумовно. На мій погляд, не можна грати через два дні на третій. «Ворскла» була у вигіднішому становищі, нам же не вистачало «свіжості». Попри солідну перемогу, з одеситами витратили багато сил, тим більше, сильно виснажило «м’яке» поле. Добре, що в Полтаві грали на хорошому газоні, й нас не підвела реалізація.

— Ви другий матч поспіль дієте на місці лівого захисника. Як почуваєтеся на незвичній для себе позиції?

— Для мене грати на краю не є новизною. Я майже п’ять років у «Чорноморці», й до цього був фланговим півзахисником і захисником. Тільки в Одесі діяв праворуч, а в «Дніпрі» перемістився ліворуч. Із кожним матчем усе краще й краще там почуваюся, до того ж, увесь час набуваю практики на цьому місці на тренуваннях. Думаю, в подальшому буду ще прогресувати.

— Не знаєте, Ежидіо вже не повернеться в «Дніпро»?

— Що вам сказати? Про своє майбутнє він нічого не говорив. Думаю, поки про його повернення не варто вести мову. Можливо, потім.

— Дмитро Селюк у інтерв’ю «УФ» припустив, що Ежидіо залишив «Дніпро», бо засумував за батьківщиною. Помічали щось таке за земляком?

— Ми тісно з ним спілкувалися, але він жодного разу не сказав, що скучив за Бразилією та хоче повернутися, не проявляв жодного невдоволення. Йому гріх було скаржитися на відсутність ігрової практики, тренер йому довіряв, а Ежидіо старався якомога краще себе проявити. Думаю, були інші причини, чому він зважився на такий крок. Писали, що він не отримав ні грошей, ні машини, ні квартири, ні підйомних. Я не питав, але щось мені слабо у це віриться. Коли дізнався, що Ежидіо більше не є гравцем «Дніпра», він уже був у Бразилії. Телефонував мені звідти, сказав, що з ним усе нормально. Більше нічого. Одверто вам зізнаюся, Ежидіо мене здивував.

— Вам не відомо, чи задоволений своїм становищем у клубі ще один ваш земляк — Матеус?

— Не знаю. Принаймні, Матеус мені не скаржився, не казав, що його щось не влаштовує. Думаю, він іще може принести багато користі команді.

— У багатьох вітчизняних клубах футболісти стали менше заробляти, зарплатні перераховують не за нинішнім курсом. Як із цим у «Дніпрі»?

— Не скажу про інших, але мені нема на що скаржитися. Мене в клубі не ображають, і все, що записано в контракті, виконують.

— Розраховуєте зіграти з «Брюгге»?

— Дуже на це сподіваюся, бо хочеться бути корисним команді й в єврокубках. Нам дістався серйозний суперник, бачив, що «Брюгге» грає з великим бажанням. Однозначно буде складно. Важливо вдало зіграти з бельгійцями в першому поєдинку на виїзді, а в рідних стінах готуватися до запеклого бою.

Сергій ТАЛИМОНЧИК.

Неужели вы все считаете, что Эжидио и его юристы полные идиоты и нагло идут на провал в своей карьере? Неужели они идут в ФИФА без документов и серьёзных аргументов на срыв контракта? Не надо делать из людей идиотов и говорить, что было всё в порядке и претензий ни у кого нет. Запугали вас и делают послушным стадом.