28 лютого 2015 23:11

Игорь КУТЕПОВ: "Квалификация динамовцев сейчас выше, чем у игроков, которые остались в "Металлисте"

Колишній гравець «Металіста», «Динамо» та національної збірної України, а нині директор академії харків’ян Ігор Кутепов поспілкувався з прес-службою ПЛ.

– Ігоре Миколайовичу, поєдинки «Динамо» та «Металіста» вже багато років вважаються центральними у турі. Зараз нічого не змінилось?
– Та ні, все ж певні зміни відбулись. Становище у країні позначається і на футболі. «Динамо» показало прекрасну гру проти «Генгама», тоді як «Металіст» офіційних поєдинків ще не проводив, і на даний момент важко говорити про готовність до наступного випробовування. Ну а товариські матчі не йдуть в жодне порівняння. Якщо говорити, хто виграє, мабуть, набагато ближчі до успіху кияни. У харків’ян існують проблеми зі складом.

– Всі бачили матчі Ліги Європи УЄФА за участю «Динамо». Можна говорити, що це вже не весняний футбол з боку вітчизняного гранда?

– Футбол був хороший ще у Франції, коли динамівці у першому таймі показали найкращі якості. Зрілий футбол показаний був і вдома. З мого боку, першочергова заслуга у цьому належить Сергієві Реброву.

– У господарів кілька провідних виконавців травмовані, лише у четвер команда зіграла відповідальний матч. Чи вистачить резервів та сил ще й на неділю?
– Гадаю, що ми цих негараздів на футбольному полі взагалі не побачимо. «Динамо» має врівноважений склад, існує конкуренція, і окремих виконавців буде ким замінити. Професіоналізм тих гравців, які опиняються ситуативно у запасі, не викликає сумнівів. Потрібно об’єктивно дивитись на речі: кваліфікація киян сьогодні вища за гравців, які залишились у «Металісті». Протистояти на рівних гостям буде важко. Нічого страшного у цьому немає. Я вірю, що незабаром ми повернемось у боротьбу за найвищі місця.

– Так, легіонери з Харкова поїхали, однак українські футболісти, які прийшли їм на зміну, мають досить гучні прізвища…
– Наскільки співвідносяться втрати та придбання, покаже час. Тому я і говорю про становище на конкретний день та час. Потрібно влитись до команди, не всі з новачків пройшли повноцінні збори. У попередніх клубах вони і справді були на провідних ролях, тому і дивлюсь з оптимізмом на перспективу. Гадаю, що це не останні придбання. Цей сезон дограємо, а влітку, дасть Бог, ситуація у країні дозволить посилитись.

– Товариські матчі – завжди суб’єктивне враження. Проте «Металіст», не забивши на других зборах жодного м’яча, на останньому етапі підготовки вже і вигравав, і демонстрував результативний футбол…
– Колись була прикмета: хто на зборах чемпіон, той у сезоні мало виграє. Деякі матчі мені пощастило подивитись. Я можу сказати, що у команди була гра, вона грала у футбол навіть тоді, коли не було голів. Це відрадний факт, і хочеться сподіватись, що він принесе результат. Може, не одразу, але принесе.

– Якого футболу очікуєте у неділю?

– «Динамо» - фаворит і прагне до чемпіонства. Мабуть, «Металіст» використовуватиме контратаки, адже на зустрічних курсах у гостях буде грати важко.