11 січня 2015 14:53
6

Алексей ЧЕРЕДНИК: "Безус не отвечает уровню Лиги Чемпионов, поэтому в свое время его не взял "Шахтер"

 Колишній гравець дніпропетровського "Дніпра", а тепер тренер-селекціонер донецького "Шахтаря" Олексій Чередник прокоментував "Футбол 24" перехід Романа Безуса в команду Мирона Маркевича. 

- "Динамо" очолює турнірну таблицю чемпіонату, "Дніпро" йде третім. Для Безуса цей перехід - крок назад?
 
- Та ні, "Динамо" не настільки сильніше за "Дніпро", тому це не крок назад. Йому просто потрібно грати. А дніпропетровці шукали заміну на позицію Джуліано. Тому, як на мене, "Дніпро" правильно зробив, все-таки взяв непоганого гравця із українським паспортом.
 
- Безус здатен замінити Джуліано?
 
- Думаю, що ні.
 
- Чому?
 
- Джуліано на порядок вищого класу гравець, більш технічний, більш командний футболіст. Він міг віддати пас і сам забити. А Безуса легше "прочитати". Ми його ("Шахтар" - прим. ред.) могли взяти ще тоді, коли він у "Ворсклі" грав. Але відмовилися. Ми побачили, що Безус не відповідає рівню Ліги чемпіонів.
 
- Останнім мало бути питання "чому не вийшло в Безуса у "Динамо", але, судячи зі всього, ви уже на нього відповіли…
 
- Так, він є гравцем хорошого рівня, для України він непоганий футболіст. Але в Лізі Європи і Лізі чемпіонів зовсім інший рівень і його якостей замало. Тому у нього не склалося в "Динамо". Дай Бог, щоби склалося в "Дніпрі". Все-таки він набирається досвіду, становиться дорослішим. Безус мав ігрову практику, без цього він не прогресуватиме.
 
Чередника в свое время не пригласили в ДК по той же причине: уровень не соответствовал КОЧ. Хотя до уровня запасного сборной Лобановского он дорос. И это усилие сильно сказалось, по-видимому.
Сховати
Я тоже типа такого сразу подумал, только сформулировать не смог... А еще он играл за сам "Саутгемптон"!)) И с высоты этого опыта рассуждает об уровне Лиги Чеспионов...
Сховати
Да, думаю, если бы не цены на наших игроков, то и сегодня в каждом условном "Саутгемптоне" пару-тройку "жовто-блакитних" бегало бы.
Вся предыдущая и нынешняя генерация Шахтёра это сплошное быдло. Видно отравленный воздух и плохая экология Донецка так отрицательно влияет на людей.
Чередник не первый раз кидает камни в огород Динамо. Причем ведёт себя как быдло.
Улыбнули слова: "Динамо" не настільки сильніше за "Дніпро"!:))) Ну-ну поглядим...