22 листопада 2014 14:39

Анатолий ПОПОВ: "Крымские клубы однозначно не будут играть в чемпионате России"

Президент УЄФА Мішель Платіні заявив, що остаточне рішення щодо кримських клубів буде прийнято 4 грудня. Це він пообіцяв під час зустрічі з президентом України Петром Порошенком.
Візит Платіні в Україну був доволі дивним. Дивний хоча би тому, що він не зустрівся із президентом ФФУ Анатолієм Коньковим, а тільки із віце-президент Федерації Андрієм Павелком. Прес-конференції, на якій би футбольні функціонери розповіли про результати візиту Платіні, не було.  

"Футбол 24" розпитав про перспективи кримського футболу у першого віце-президента ФФУ Анатолія Попова.

- Чого чекати від УЄФА у питанні кримських клубів?

- Вважаю, що буде знайдено якийсь формат виходу із цієї ситуації. Зараз усі зусилля спрямовані на те, щоби зберегти кримський футбол в межах уставу ФІФА та УЄФА. Тобто, Крим – це територія України, а місцевий футбол повинен перебувати під юрисдикцією Федерації футболу України. В жодному разі кримський футбол не може бути під юрисдикцією Російського футбольного союзу. Повторюю, основні дії спрямовані на те, щоби допомогти розвиватися кримському футболу в межах уставу УЄФА та ФІФА.

- Тобто, теоретично існує ймовірність того, що кримські клуби виступатимуть в чемпіонаті України?


- Теоретично це можливо, а практично – дуже важко реалізувати. А те що кримчани не гратимуть під юрисдикцією Російського футбольного союзу, як на мене, це однозначно. 

- Який результат візиту президента УЄФА Мішеля Платіні в Київ?

 
- Я не був на цій зустрічі, тому мені важко щось коментувати. Там були присутні офіційні особи від ФФУ та УЄФА – віце-президент УЄФА Григорій Суркіс та віце-президент ФФУ Андрій Павелко. Тож, за коментарями краще до них звернутися.