16 жовтня 2014 00:47
1

Динамовские говерляне

Після двотижневої паузи до матчів «Прем’єр ліги» знову прикута надмірна увага. Закарпатський вболівальник, відверто, занудьгував без виступів головної команди краю. Нарешті, дочекались! У суботу, 18 жовтня, підопічним В’ячеслава Грозного протистоятиме грізний суперник – столичне «Динамо», яке перебуває, наразі, у потужній формі. Здолавши в очній дуелі «Шахтар» (1:0), київські динамівці обійшли «гірників» у турнірній таблиці, впевнено розташувавшись на другій сходинці. 

Протистояти «динамівському» натиску, в першу чергу, повинні орендовані футболісти київського клубу. Їм, безперечно, є що доводити. Тим паче, де, як не у поєдинках проти своєї ж команди...

Тож, перед вами – список провідних гравців ужгородської «Говерли», що належать «Динамо».

Максим Коваль, воротар.

У поточному сезоні ЧУ провів 6 матчів/2 «сухих» поєдинки.

Приєднавшись до стану ужгородського клубу у літнє міжсезоння, Максим, напрочуд впевнено, закріпився на позиції основного голкіпера. Сміливо можна стверджувати, що проти «Динамо» у Коваля підвищена мотивація. Він не приховує свого бажання повернутись до Києва і серйозно конкурувати за місце у рамці з Шовковським та Рибкою.

Слова

Максим Коваль в інтерв’ю порталу «isport.ua» (29.09.14):

«Хочу щось довести, в першу чергу, собі, і я не боюся конкуренції. Так, Шовковський – це легенда, з цим не посперечаєшся, проте я не вважаю, що програв конкуренцію йому. Я не здався».

В’ячеслав Грозний про прихід Коваля у «Говерлу» (08.09.14):

«Мені потрібен воротар, який триматиме в тонусі всю воротарську бригаду, воротар, який є гравцем «Динамо» і збірної України, у якого високі амбіції, і якому хочеться довести, що він гідний місця в основному складі київського клубу».

Віталійс Ягодінскіс, захисник.

У поточному сезоні ЧУ провів 7 матчів.

Латвійський центрбек дебютував у Прем’єр лізі саме у складі ужгородської «Говерли». У проведених поєдинках, Віталійс, зарекомендував себе, як досить надійний захисник. Проте, розвиватись, безсумнівно, є куди. У матчі проти «Динамо» на Ягодінскіса буде покладена надвідповідальна місія – зупинити одну з найрезультативніших атакуючих ланок у чемпіонаті України (16 м’ячів, більше – тільки у «Дніпра»).

Слова:

Ягодінскіс про вимоги Грозного (інтерв’ю порталу «football.ua» від 12.08.14):

«Як і в інших командах, від захисника хочуть бачити надійність. В’ячеслав Вікторович розраховує, що оборона його команди буде міцною, а її футболісти повинні проявляти максимальну самовіддачу і вигравати боротьбу».

Сергій Люлька, захисник.

У поточному сезоні ЧУ провів 6 матчів.

Люлька проводить у «Говерлі» вже другий сезон поспіль. У літнє міжсезоння Сергій навіть поїхав на збори з «Динамо», проте, згодом, знову опинився у «Говерлі». Наразі, правий захисник, успішно відновився після травми, і вже став одним з головних ньюсмейкерів 1/16 фіналу кубка України. Можемо не сумніватись: матч проти «Динамо» для Люльки надважливий.

Сергій Мякушко, півзахисник.

У поточному сезоні ЧУ провів 3 матчі/1 гольова передача.

Талант Мякушко помітний неозброєним оком. Гравець молодіжної збірної швидко влився у новий клуб і в останніх поєдинках саме ефектна, і що головне, ефективна гра Мякушко сприяла капітуляції чужих воріт. Якщо, футболіст на цьому не зупиниться, то на Мякушко чекає велике майбутнє. У матчі проти «Динамо», Сергій, може добряче попсувати нерви оборонцям опонента.

Віталій Каверін, півзахисник.

У поточному сезоні ЧУ провів 7 матчів/1 гол.

У переліку екс-клубів Каверіна фігурують такі комади, як «Дніпро», «Кривбас» та «Металург» (З). Проте, в жодному з них Віталій не став гравцем основної обойми. Наразі, в «Говерлі», Каверін все ближче наближається до своєї оптимальної форми. Він відзначався у воротах «Іллічівця» та у кубковій грі з «Металістом». Хтозна, можливо Каверін стане кривдником «Динамо»?

Слова:

Каверін про адаптацію в новій команді (24.09.14):

«В Ужгороді мені все подобається. Спочатку було незвично, але згодом призвичаївся. Щодо наших виступів, то нам, відверто, бракує футбольного фарту. Граємо начебто непогано, створюємо гострі моменти, проте реалізація залишає бажати кращого. В нас не виходить холоднокровно діяти на завершальній фазі атаки, нема вирішального удару».

В’ячеслав Панфілов, нападник.

У поточному сезоні ЧУ провів 4 матчі.

Панфілов впевнено штампує забиті м’ячі, виступаючи за молодіжний склад «Говерли». Стосовно основної команди, то тут, відразу, перед очима виринає епізод з нереалізованою нагодою у матчі проти «Металіста» на виїзді. Потенціал у Панфілова – величезний. Бажання – хоч відбавляй. Подивимось, чи дасть Грозний шанс перспективному форварду. 

Не могу найти никакой информации про продажу билетов на матч Говерлы против Динамо. Их продают уже? Если кто знает, подскажите точки продажи, помимо касс стадиона.