10 жовтня 2014 09:44

Сергей ФЕДОРОВ: "Дворовый футбол всем нам очень помог"

Ліга дворового футболу взяла старт нового сезону!

Офіційний частині заходу передувала своєрідна прес-конференція, на якій присутні ставили питання Сергію Федорову й отримували вичерпні відповіді.

- Сергію, чи грали ви надворі у футбол?

- Звичайно! Я мешкав на Святошино, біля стадіону «Темп». Кожного дня ми збиралися, аби пограти у футбол, і наші м’ячі буквально за тиждень перетворювалися на лахміття. Багато хлопців проторували собі стежку до професіоналів саме через дворовий футбол – хтось чогось досяг, хтось не дуже, але футбол усім нам дуже допоміг.

- Коли ви почали займатися футболом?

- У сім років. Мій двоюрідний брат також грав у «Динамо», разом із Олексієм Михайличенком навіть грав за «дубль». Ось він і запропонував мені піти до дитячої школи. Я погодився, пройшов усі етапи відбору, після чого почав займатися футболом.

- Який предмет був у вас улюбленим у школі?

- Наш класний керівник, який мав прізвисько «Борман», був учителем історії. Оскільки він був дуже суворим, ми історію любили та знали її дуже добре.

- Ви завжди були захисником? Як колишній гравець оборонного плану, можете дати пораду, як краще за все діяти на цій позиції?

- Ви знаєте, коли я починав лише займатися футболом, то був… центральним нападником. Це потім мене перевели назад. Що стосується другої частини питання, то потрібно дивитися та аналізувати, як грають футболісти різних клубів, різного рівня. Загалом можу сказати, що гравець цього амплуа має бути не лише чіпким, але й технічним, чого вимагає сучасний футбол.