8 серпня 2014 14:35

Динамовцы - бойцам АТО: "Держитесь, вы настоящие Герои!"

Україна і світ із завмиранням серця стежать за подіями на східних рубежах нашої країни, де армія та добровольчі батальйони в рамках АТО намагаються звільнити територію від сепаратистських організацій.

На жаль, військові дії не проходять без жертв та каліцтв наших мужніх солдатів і офіцерів, справжніх патріотів України.

Бійці, які отримали в бойових діях важкі травми, із зони АТО доставляються до різних медичних установ країни. Частина з них опиняється в Києві, у Головному військовому клінічному госпіталі Міністерства оборони України та в Центральному військовому госпіталі прикордонних військ України. ФК «Динамо» (Київ) спільно з Київського міською федерацією футболу організували візит до медустанови, відвідавши молодих хлопців та скрасивши їхні лікарські будні.

Знамениті гравці «Динамо» 80-х років Володимир Безсонов та Віктор Хлус, глава Київської міської федерації футболу Ігор Кочетов, Олімпійська чемпіонка Стела Захарова відвідали кілька відділень Головного військового клінічного госпіталю, поспілкувалися з військовими.

«Хлопці, ви справжні герої нашого часу, справжні герої та гордість України, – звернувся до військових Ігор Кочетов. – Ми віримо в те, що зовсім скоро над Україною буде мирне небо, країна повернеться до нормального життя і забуде про війну. Але ваші сміливі серця, ваша любов та вірність Батьківщині, ніколи не будуть забуті».

Військовим були передані набори свіжого хліба від компанії «Агробізнес». Запашні хлібо-булочні вироби – символ миру та спокою. Знаменитого захисника «Динамо» Володимира Безсонова впізнавали армійці старшого віку, висловлюючи йому свою повагу. «Це вам низький уклін, це вам найщиріша подяка від нас, спортсменів, і від усіх громадян України, – поклавши дружню руку на плече сказав Володимир Васильович військовому. - Ми захищали честь країни на футбольному полі, але ніколи уявити не могли, що дружній українцям народ вийде проти нас на поле бою. Нехай береже вас Бог, як ви зберігаєте нашу країну. Одужуйте, ви справжні Герої нашого часу!».

На дозвіллі військові тепер зможуть почитати свіжі номери журналу «Динамо Київ», а Ігор Кочетов передав у бібліотечний фонд госпіталю актуальну художню та документальну літературу.

За словами медичного персоналу госпіталю прикордонних військ України, відомі люди, так само як і прості громадяни, - часті гості в їхніх стінах. Всі розуміють, наскільки складно військовим у фізичному й у психологічному плані, надаючи по змозі посильну допомогу. «Я намагаюся зрозуміти матерів, чиї діти зараз зі зброєю в руках у Донецькій та Луганській областях захищають нашу країну, – поділилася враженнями про зустріч із прикордонниками Стела Захарова. – Не дай Бог таке пережити! Питаю хлопців: «Що вас змусило піти на передову, ризикувати здоров'ям та життям!» У відповідь чую коротку відповідь справжніх чоловіків: «А хто, якщо не ми! Хто ще буде захищати нашу землю?» Ми, спортсмени, пишаємося такими захисниками країни. Допомагаємо хто чим може, адже тільки об'єднавшись навколо спільної біди ми зможемо її подолати».