12 червня 2014 11:51
7

Президент "Севастополя": "Команда хочет играть в чемпионате Украины"

На собрание владельцев клубов приехал президент «Севастополя» Вадим Новинский. Его клуб сохранил право в новом сезоне выступать в элите украинского футбола. Вот только политическая обстановка, которая сейчас сложилась на полуострове, мешает команде нормально функционировать и играть. Впрочем, даже несмотря на заявление о создании новых футбольных клубов в Крыму, Новинский надеется, сохранить клуб и продолжить выступать в чемпионате Украины.

«Футбольный клуб «Севастополь» хочет играть в чемпионате Украины, - заявил журналистам перед собранием Вадим Новинский. – Единственное условие, которое мы выдвигаем – все домашние матчи команда должна проводить в Севастополе, а не на нейтральном поле». 

Думаю что как то порешают эти вопросы.
Я вважаю, що вимоги Новинського правильні і їх треба приймати до уваги та виділити в ФФУ пару людей, котрі будуть конкретно займатись стратегією і тактикою проведення матчів чемпіонату у Криму. Футбол - по-за політикою і цим треба користуватись в боротьбі за свободу Криму.
Сховати
желание похвально, но кто обеспечит безопасность посещения Севастополя например с украинским флагом? самооборона казлячье-бородатая? кто поедет на выезд в Севас?
Сховати
придется пока отказаться от выездов в Крым, тут ничего не поделать но то, что команда из Севастополя будет играть в чемпионате Украины, причем в родном городе, уже четкий посыл - Крым наш, украинский, и никто от него отказываться не собирается
А хто може щось зробити з футбольною командою в Криму? Тим паче, якщо вона буде слідувати на стадіон в присутності інспектора УЄФА? Насправді, немає в нашій ситуації чогось нового. Це в нас вперше така фігня з окупантами в Криму. А ті ж самі Ірландія, Шотландія, каталонці і баски в Іспанії, монегаски у Франції, турки і греки на Кіпрі та багато хто іще, вже давно відвідують матчі під певним пресом, але в цьому нічого вже страшного не бачать, бо над порушниками висить величезна відповідальність за санкціями УЄФА і при чому там ніяких церемоній - за зрив матчу - мільйонні штрафи. За перепону командам позв стадіонів - мільйонні штрафи. Тож ніяка Росія не осмілиться, наприклад нашим динамівцям перешкодити провести матч в Севастополі, бо за перешкоду винуватець отримає мільйонний штраф і санкції можуть навіть позбавити країну участі в ФІФА-УЄФА. Футбол - це зброя, страшніша за атомну бомбу для Росії.
"Футбол - поза політикою!" - це красиві слова, але насправді через політику виникає купа юридичних і практичних питань. Наприклад, будь які документи під грифом та за підписом органів нинішньої кримської влади для ФФУ та УПЛ не можуть бути дійсними. Навіть російські паспорти, видані зараз в Криму, для українських прикордонників є недійсними, бо видані незаконними органами.
Сховати
Для нас немає взагалі ніякої влади в Криму, окрім нашої, котра тимчасово відсторонена окупантами. Нам не треба ні на кого звертати увагу - ми повинні грати в футбол, а інспектор УЄФА з питань безпеки все робить сам і йому глибоко плювати на нас чи парашу, бо він інспектує футбол. Приклад: ДК треба зіграти з ТС. це календрний матч за регламентом і його треба зарееструвати і затвердити в УЄФА з вказівкою надання інспектора з безпеки на матч. Все. УЄФА замовляє квитки чи домовляється з стороною прийомною про приліт літака і транспортування команди до стадіону. Причин для відмови не може бути, бо це все - під егідою УЄФА і за це всі члени УЄФА несуть відповідальність. Якщо матчі проводились навіть в Дубліні чи Бейруті під час військових подій, то Крим - це сємєчки.