16 травня 2014 17:25
1

Игорь СУРКИС: "Если бы не ультраc - финала бы не было"

За кілька днів до фіналу Кубка України ми стали свідками спроби знищити наш футбол.

Під надуманим приводом «дотримання безпеки» було прийнято рішення проводити всі футбольні матчі без глядачів. Ми всі добре знаємо, де у нас в країні сьогодні небезпека і від кого вона насправді виходить. Всі спроби волати до здорового глузду керівників федерації футболу закінчилися невдачею. Фінал Кубка України замість свята футболу приречений був стати театром абсурду – історія не знає прикладів проведення кубкових фіналів без глядачів.

На щастя, серед уболівальників у «Динамо» є потужна група найбільш активних прихильників команди – «ультрас». Саме динамівські «ультрас» у важкий для країни час закликали вболівальників усіх українських команд забути про ворожнечу та протиріччях і об'єднатися заради майбутнього нашої країни, заради майбутнього нашого футболу. Футбольні матчі перетворилися цієї весни в місце об'єднання всіх патріотів України. Як видно, комусь це дуже не сподобалося. У першу чергу тим, хто хоче розколоти нашу країну, і кому не до вподоби патріотична позиція «ультрас» всіх без винятку футбольних клубів України.

Спроби пояснити це керівникам федерації були безуспішними поки слово не взяли самі «ультрас» Їх принципова позиція і готовність до кінця безстрашно її відстоювати змусила футбольних керівників повернутися в реальне життя, повернути українцям український футбол. Ті, хто в бачив марш єдності вболівальників «Шахтаря», «Ворскли» і «Динамо» на вулицях Полтави перед фіналом Кубка України, ті, хто був на трибунах і дивився телетрансляцію, ніколи не забудуть цю унікальну атмосферу щирої єдності українських патріотів.

Хочу від себе особисто і від усього клубу «Динамо» сказати величезне спасибі нашим «ультрас» за те, що вони зробили. Готовий дякувати їм щоразу, бо вони зробили те, що виявилося не під силу політикам. Вони не тільки об'єднали всю футбольну Україну, а й змусили почути свій голос тих, хто з різних причин тимчасово «оглух».

Ще раз спасибі вам, хлопці! Разом ми непереможні!

Президент ФК «Динамо» Ігор Суркіс 

Да,Игорь Михайлович,времена такие,что на второй план отходит личная история,кто,когда и из каких бандитских историй в 90-е пришел к этому часу,кто какую власть поддерживал и доил страну....Хочется верить,что простые ребята и не только,своим отношением и примером показали нашей элите,что страна-это не только полигон для собирания бабла,а нечто большее,за что стоит объединиться и оторвать от себя что-то во имя всех! Кто деньги,кто задницу с дивана,кто свою энергию.а многие уже и,увы-жизнь!