6 травня 2014 09:41
2

На трибунах "Донбасс-Арены" становится все тише... (+ФОТО и ВИДЕО)

Всіх бажаючих посмакувати такий собі - "батл" відкритих листів, зі змаганням літературних словосплетінь, розчарую одразу. Мої рядки - не відповідь генеральному директору "Шахтаря" Сергію Палкіну і навіть не користувачу соціальної мережі "Сергей Палкин", це - викладення свого бачення, що зараз відбувається в стосунках футбольного чемпіона України із вже не "Шахтаря", а усього міста Донецьк.

Після того, як у соціальній мережі, на адресу сюжету в програмі "Профутбол", від 27 квітня цього року, відповів користувач - "Сергей Палкин" я довго не міг заснути. "А раптом в суд подасть, за наклеп чи викривлення інформації?" – усю ніч відмахувався від подібних думок-страшилок. А вранці, сів перечитав ще раз його, без сумніву, змістовну відповідь по всіх тезах сюжету і якось одразу заспокоївся.

Користувач соцмережі "Сергей Палкин" вдарив, вочевидь, на його думку, у найвразливіше місце сюжету - приглушування звуку на фразі-кричалці фанів, про лідера однієї країни-агресора. Але вже у наступному абзаці своїх роздумів, сам підказав відповідь. Дозволите, користувач соцмережі - "Сергей Палкин", я - українською? Так ось: "Ви вже пробачте, але ми самі, без підказок будемо визначати, де нам підвищувати, а де приглушувати рівень звуку в сюжетах".

Таким було пояснення користувача соцмережі - "Сергей Палкин" на просте зауваження в сюжеті "Профутболу", що багато новин про ФК "Шахтар" з'являється не на офіційному сайті клубу (що автоматично - не підлягатиме сумніву) а на сторінках соцмережі, під ніком користувача - "Сергей Палкин".

А ось далі користувач соцмережі "Сергей Палкин" просто вражав неординарними здібностями. Зі спини? І впізнати одного з героїв інтерв'ю? Це маю вам зізнатися - талант гідний участі у "Битві екстрасенсів". А якщо може заввиграшки впізнати, користувач соцмережі - "Сергей Палкин", чи не кожного представника трибуни ультрас "Шахтаря", то чому ж тоді заявляє, мовляв дискваліфікували лише сімох? Без сумніву камери стеження на "Донбас-Арені" - найвищого рівня, безліч відеодоказів в Інтернеті, чому тоді справедливе покарання не знайшло усіх, без винятку, порушників правил дисципліни стадіону?

Ну і наостанок, користувач соцмережі - "Сергей Палкин" зізнається, мовляв чув, що в журналістиці варто давати обидві точки зору сторін, що конфліктують. І добре уточнив, що він це - "чув". Бо якби подивився уважніше сюжет, то знайшов би там не одну, і не дві цитати з повідомлення користувача соцмережі - "Сергей Палкин".

Логіка проста, якщо користувач соцмережі - "Сергей Палкин" і генеральний директор ФК "Шахтар - Сергій Палкін - ОДНА І ТА Ж особа, отже, і озвучені цитати в сюжеті і є - ОФІЦІЙНА позиція клубу ФК "Шахтар". Вустами, чи то пак - написані руками його ж офіційного представника - Сергія Палкіна. А значить, і баланс сторін в сюжеті, якщо все ж почути стандарти журналістики - повністю дотримано.

Але так ретельно розбираючи журналістські правила і засади телемонтажу сюжетів, користувач соцмережі - "Сергей Палкин" якось поверхнево пройшовся темами, озвученими в сюжеті. Якщо не наважитися припустити – сором'язливо заглушив їх всередині себе.

Як промовчав він, наприкінці лютого, про вигуки "Беркут, Беркут" впродовж хвилини мовчання на "Донбас-Арені" (не втомлюся наголошувати - ВСІМ жертвам кривавих подій зими 2014 в Україні) так сором'язливо і продовжує мовчати.

Як уникнув користувач соцмережі - "Сергей Палкин" теми засвистування виконання НАЦІОНАЛЬНОГО ГІМНУ, його ж вочевидь рідної країни, так і тримає мовчанку.

І чомусь абсолютно проігнорував користувач соцмережі "Сергей Палкин" мабуть найцікавішу тему пов'язану з ультрас донецького "Металурга". А ситуація, хочу вам наголосити просто-таки - кричуща! Уявіть собі, ультрас донецького "Шахтаря", на виїзному матчі Ліги чемпіонів! Приходять на стадіон суперника у європейському місті. З квитками приходять, все як і належить. А стюарди перед входом в сектор їм:

- Ні хлопці і дівчата, у нас тут хвилина мовчання перед грою передбачена. А ми ж бо знаємо - її в Донецьку полюбляють порушувати. Ми не знаємо, ви конкретно її порушували, не ви, але на трибуни - зась.

- А ми тоді купимо квитки у інший сектор. Стадіон у вас все одно напівпорожній.

- Дзуськи хлоп'ята, вже по рації всім стюардам повідомлено. Покиньте, прошу, територію стадіону взагалі.

Ми можемо уявити подібне на європейському стадіоні, до якого без сумніву належить і "Донбас-Арена"? Навряд. Ми можемо лише уявити, який би здійнявся скандал, після подібного. І без сумніву, на це реагував би не лише менеджмент клубу, а й сам його власник - Рінат Ахметов. Не пустили? Фанів "Шахтаря"? Як? Чому? Хто має таке право?

А ось фанів "Металург" Донецьк, виявляється, - можна. І не просто - не пустити, ані в виїзний сектор ультрас, ані в сектор для звичайних фанів. А просто - не пояснювати їм нічого. А навіщо? Легше ж, викликати бійців спецпризначення і лагідно "попросити" їх покинути навіть територію стадіону. І все - тихо-спокійно. Отак, тихо і сором'язливо проігнорував цю тему у своєму, без сумніву - розгромному повідомленні, на адресу сюжету "Профутболу", користувач соцмережі "Сергей Палкин".

А щоб остаточно розвіяти всі закиди стосовно неупередженості цього сюжету - офіційно повідомляю і заявляю - 30 квітня 2014 року, близько 10 ранку, у робочий для України день, до приймальні генерального директора ФК "Шахтар" Сергія Палкіна відправлено факс від програми "Профутбол". Із пропозицією телеінтерв'ю. Ба, навіть теми у факсі озвучено і перелік питань. Він власне, мало чим відрізняється від викладених тем у сюжеті, але чомусь проігнорованих у відповіді користувача соцмережі - "Сергей Палкин" на адресу "Профутболу". Місце у ефірі для, без сумніву цікавої розмови, із, без сумніву хвилюючими темами, не лише для вболівальників донецького "Шахтаря" - знайдеться! Ось тільки відповіді "Профутбол" і досі не побачив!

Чекаємо. . .

І розмінюватися на чергову відповідь мені, особисто, чи усій програмі "Профутбол", шановний користувач соцмережі "Сергей Палкин", - необов'язково! Достатньо, бодай вряди-годи, знаходити час на пояснення тим десяткам користувачів у коментарях Ваших повідомлень. У тій же соцмережі, які засуджують лайку на трибунах від простих фанів, засвистування ними ж виконання гімну України і порушення дотримання елементарних правил хвилини мовчання. Що вже казати про останні повідомлення де, вболівальники Вашого ж ФК "Шахтар", заявляють про наміри відмовитися від абонементів на наступний сезон і не бажання сидіти у своїх же - іменних кріслах. Як же це, наступного сезону, поясніть, відповідатиме Вашій же попередній цитаті про - "заповнені трибуни і особливу атмосферу "Донбас-Арени", які є предметом гордості вашого ж клубу?"

З повагою до трибуни ультрас ФК "Шахтар", фанів, які НЕ засвистують виконання гімну України, НЕ порушують виконання хвилини мовчання і НЕ лаються на трибунах "Донбас-Арени", журналіст програми "Профутбол" - Костянтин Андріюк.

Не, не осилит палкин столько украинских букв. А жаль - познавательно
паклин ахметовская шоха. все они там в своём логове надеются на возвращение овоща на броне раши, поэтому и ведут себя так веря в безнаказанность. а зря - рано или поздно ....