2 травня 2014 10:48

Виктор Вацко: Тейку машет ногами как танцовщицы в "Мулен Руж"

Футбольный комментатор рассказал о критике в адрес защитника "Черноморца" Адольфа Тейку и его нынешней игре.

"Якщо Ви з приводу інтерв'ю "солідного" агента, то в ньому, як, зрештою, і в згаданому листі до телеканалу мова йшла про конкретний матч і конкретні слова на конкретній хвилині. Не мої слова", - напомнил Виктор Вацко в своей конференции на MatchDay.com.ua.

"Я, як і Сергій Панасюк, що коментував матч "Чорноморця" з "Динамо", також вважаю Тейку далеким від еталону надійного захисника. Я довіряю як власним очам, так і характеристикам профі, в тому числі тренерів, які працювали з цим футболістом. Джерел інформації в українському футболі у мене, вже повірте, більш ніж достатньо".

"Відкрию Вам невеличкий секрет. Цей агент пропонував "молодого талановитого" львівським "Карпатам" минулого сезону. Безуспішно. Зрештою, як і ряду інших клубів. Чому Тейку зіграв лише 5 матчів в оренді за "Краснодар" (по-моєму, з них лише два повні), а росіяни відмовились від права викупу? Чому "Крилья Совєтов", де Тейку був на перегляді минулого літа, вирішили не підписувати гравця? Чому "великий талант" не був твердим гравцем основи запорізького "Металурга" у першому колі, при тому, що проблеми в центрі захисту команди були помітні навіть тим, хто не надто розбирається у футболі?"

"Відповідь на ці банальні логічні запитання легко отримати, переглянувши бодай кілька матчів за участю Адольфа, нехай навіть восени. І, повірте, дивлячись на чималу кількість індивідуальних помилок як технічного, так і тактичного характеру, поняття "надійний" - останнє, що приходить у голову при характеристиці центрбека Адольфа Тейку".

"Запорізький "Металург" - не той клуб, який легко, невимушено і безкоштовно розлучається зі своїми молодими талантами. Якщо, звісно, вони дійсно таланти. Богуш, Коваль, Соболь були продані за хороші гроші. Пісоцького та Опанасенка теж чомусь не випроваджують із команди задовго до завершення їх контрактів".

"Тейку пощастило потрапити в "Чорноморець" лише через збіг форс-мажорних обставин, що виникли в одеситів, які змушені були терміново шукати центральних захисників із статусом вільного агента, оскільки інших просто не могли завити, адже трансферне вікно в Україні уже було зачиненим. Маю величезні сумніви, що в іншій ситуації погляд Романа Григорчука зупинався б саме на цьому захисникові. Повірте, такого рівня захисників з українським паспортом у нашому футболі достатньо".

"Після матчу "Чорноморця" з Маріуполем, коли Тейку, намагаючись вибити м'яч, ефектно махнув ногою, не влучивши, я сказав, що так ногами махають танцівниці в "Мулен Руж". Можна сказати, що порівняв футболіста із суперпрофі у своїй справі ))) Якщо Ви вважаєте це порівняння принизливим, то бодай на мить задумайтесь, що про Тейку у цьому епізоді говорили й думали тренери, партнери по команді, вболівальники "Чорноморця" ))), - написал в завершении Виктор Вацко.
тег