1 травня 2014 10:31
1

Лидер ультрас "Карпат": "Если в Харькове мэра подстрелили, кто даст гарантии для 40 тысяч фанатов?"

Лідер ультрас львівських "Карпат" Тарас Павлів пояснив ініціативу перенесення фінального матчу Кубку Украини з Харкова до Львова.

"Ми говорили про проведення фіналу у Львові в федерації, коли зустрічались в минулі рази. Всі кричать, що футбол – для вболівальників. Ми одноголосно радили провести фінал Кубку у Львові в зв’язку, по перше, з політичною ситуацією, бо хвилювання якраз на сході, а у нас у Львові все пройде спокійно і без усіляких проблем. По друге, щоб показати донеччанам, що тут не будуть їсти їхніх дітей, як розказують на Сході. По третє, бо стоїть стадіон, простоює, хочеться щоб людям зарплату заплатили. Допомогти тим людям і стадіону, який залишився як пам’ятник Євро-2012 у Львові. 

Анатолій Коньков казав, що дослухається до нас. Будуть радитися на виконкомі. На голосуванні голоси розділились: 6 - за Харків, 5 - за Львів. Хоча ми говорили, що Харків приймав вже за 6 років 3 рази фінал. Рішення вже прийнято, але хочеться хоча б почути від цих членів виконкому, які голосували за Харків, їх логічні пояснення і мотивацію. Ми ходили три дні в Федерацію футболу, та так нічого і не почули. Всі з’їжджають з теми. Так і не назвали нам ці прізвища, хто голосував за проведення фіналу у Харкові.

Потім ми написали спільний лист. Першим чином, його підписали фанати тих чотирьох клубів, які мають шанс зіграти в фіналі. А потім решта. Так виглядає, що пішла команда, щоб провести у Харкові, комусь це вигідно, і всі під ту дудку пляшуть. Одна людина керує в футболі, хоча голосують 15 членів виконкому.

Кому вигідно? Мабуть, не тільки «Шахтарю». Може бути політичні речі. Під виглядом приїзду фанатів «Шахтаря» можуть привозити «ватників», які будуть провокувати сутички нібито між фанами з Донецька та Києва. Хоча серед фанатів зараз нейтралітет. Дай бог, щоб все пройшло спокійно, але хто дасть гарантії? Якщо там мера підстрілили, то хто дасть гарантії для тих 40 000 людей? Якщо хоч якісь краплі крові проллються, ми дізнаємось, хто ті 6 людей, які проголосували за Харків, і ці люди не повинні мати після цього до футболу жодного відношення. Повірте, що ми дізнаємось хто ці люди.

Що каже президент федерації? Конькова після того ми не чули. Коли приходили в Федерацію, казали, що Коньков зайнятий і має іншу роботу. Коньков, якщо захоче, може відповісти на наш лист. Ми його адресували в Федерацію, а після того як ми не почули відповіді, лист з’явився в пресі. На словах всі добрі, все хороші – але треба це показувати на ділі.

Більшість не тільки ультрас, а й звичайних вболівальників підтримують нашу позицію. Ультрас з Харкова теж говорять, що треба проводити фінал у Львові. У них не спокійно. Зараз на всіх стадіонах ультрас забезпечують порядок і допомагають стюардам, бо міліції нема.

Офіційна позиція Федерації футболу, що на всіх матчах Прем’єр-ліги порядок має забезпечувати приймаюча сторона. А на фіналі Кубку – Обласна рада. Незрозуміле трактування. Навіть охорону мера не можуть забезпечити, як можна говорити про 40 000 людей?!" - приводить слова Павліва портал MatchDay.

все аргументы Гладика в самую точку, решение о Харькове 100% либо политическое либо ангажированое