26 квітня 2014 22:33
2

Защитник "Нивы": "Пограничники в Крыму устроили нам шмон и называли бандеровцами"

Захисника ФК "Нива" Михайла Басараба та ще двох гравців клубу російські прикордонники не пустили на матч у Крим проти армянського "Титану".

Михайле, то що ж трапилося при перетині кордону з Кримом?

— Перший український прикордонний пункт ми пройшли без жодних проблем. Проблеми виникли на так званому російському блок-посту. Я вперше у житті стикнувся з таким відношенням, адже нас утримували протягом трьох годин. Прикордонники влаштували нам ретельний "шмон", розкидали наші речі і доводилося чути з їхніх розмов слово "бандерівці". Хоча президент ПФЛ Мілетій Бальчос перед грою гарантував нам безпеку, але з нами поводилися жорстко. Микола Лазорик змінював паспорт, а тому взяв із собою документи водія. За ними його не пропустили. Також залишився в Україні і Ярослав Сворак у якого не було другої фотокартки у паспорті. Що ж до мене, то мене не пустили без пояснень, хоча проблем із документами я не мав. Я не розумію, як можна за таких умов проводити матчі у Криму? Команда приїхала на гру лише за пів години до стартового свистка. Нам говорили, що охтирський "Нафтовик" дістався до Армянська без проблем, але ми команда із Західної України і до нас відношення було зовсім іншим.

— Якими були ваші подальші дії?


— Керівник цього посту, де нас зупинили, запропонував нам чекати команду там. Проте місцеві жителі підказали нам автобус, який направлявся у Нову Каховку, де "Нива" жила перед грою. Ми втрьох вирушили туди і тепер чекаємо на команду.

— За матчем вдалося слідкувати?


— Через інтернет дивилися онлайн трансляцію. Прикро нам, адже всі троє мали б грати в основі. Ярослав Сворак теж готувався вийти зі старту. Тепер хай керівництво ПФЛ пояснює, чому до нас застосували такі міри.

Нужно было этого самого Бальчоса, того что Милетий, пригласить с собой. Была бы реальная от него польза - пограничники сломали бы мозк и язык, пытаясь прочитать, а потом выговорить имя и фамилию сего функционера
Євгеній Сідаш, дякую, що висвітлили інформацію про Ниву Тернопіль. Але посилання на офіційний сайт Ви дали невірне. Офіційний сайт Ниви Тернопіль fcnyva.com і ще прохання з поваги до тернопільського футболу... Обублікуйте інформація про допомогу Ниві всім хто може, оскільки команда як не як 10 років грала в вищій лізі. Це прохання офіційне президента клубу. Як доказ моїх слів fcnyva.com/help_nyva