26 квітня 2014 10:51
1

Евгений МАКАРЕНКО: "Забивать за "Динамо" мне очень приятно"

У матчі з одеським «Чорноморцем» динамівський універсал Євген Макаренко відзначився забитим м'ячем, який допоміг його команді уникнути поразки.

Більш того, цей м'яч став дебютним для футболіста в динамівській футболці і другим у Прем'єр- лізі. Раніше він забивав тільки запорізькому «Металургу», коли на правах оренди виступав за ужгородську «Говерлу». Кореспондент офіційного клубного сайту поспілкувався з Євгеном на предмет гри в Одесі та його вражаючого по виконанню удару.

- Чи сильно команду надломив пропущений м'яч? Після нього стало психологічно складніше грати?


- На жаль, в останніх іграх ми пропускаємо першими, на це звертав увагу і Сергій Ребров. Він підкреслив, що, незважаючи на це, потрібно продовжувати показувати рівень, грати компактно, агресивно, не опускати голову і продовжувати нав'язувати свою гру. Думаю, в цілому, ми з цим справлялися, показували свій рівень, але, на жаль, допустили помилки в обороні і не змогли забити потрібну кількість м'ячів.

- «Динамо» виконало дуже багато передач з флангів, які ні до чого не привели. Чому вони були неефективними?


- Ми, дійсно, намагалися більше грати через фланги, адже одесити дуже компактно діють в обороні, підстраховують один одного, так що це було вимушеною необхідністю. Можливо, передачі доходили не туди, куди потрібно, або добре грали захисники, але нам так і не вдалося втілити жоден навіс в забитий м'яч.

- Чи не здалося, що в грі з
«Чорноморцем» було занадто багато порушень правил і попереджень. Арбітр зовсім не давав боротися?

- Суддівство хотів би залишити в стороні. А боротьби було багато, тому що обидві команди хотіли перемогти. Звідси велика лількість порушень правил, але у футболі без цього ніяк.

- Чи можна назвати поєдинок з «Чорноморцем» генеральною репетицією перед півфіналом кубка України?

- Якоюсь мірою, так, але я б не назвав цю гру репетицією. Це був надзвичайно важливий матч чемпіонату для нас. Але враховуючи, що скоро ми знову зустрінемося з «Чорноморцем», звичайно, ми до них краще придивилися. Хоча і до першої гри ми досить добре розібрали одеситів на теоретичному занятті і знали про них достатньо.

- В останніх матчах ви все частіше підключаєтеся до атак, робите небезпечні подачі, самі б'єте по воротах. Нарешті, це дало результат?

- Вважаю, можна було б говорити про якийсь результат, якби команда перемогла, чи мій гол виявився єдиним у матчі. Але в кожному разі, забивати за «Динамо» - це дуже приємно. Звичайно, відчуваю особливу радість, тому що це мій перший гол за рідну команду. Повторюся, шкода тільки, що він не став переможним або вирішальним.

- Ви били правою ногою, хоча робоча у вас ліва. Як зважилися на такий удар?


- Нам на установці тренери говорили, що потрібно завершувати атаки ударами по воротах, нехай це буде простріл або подача з флангу. В останні хвилини матчу зважився на удар, на щастя, м'яч опинився в сітці.

- Чи нагадав вам гол «Чорноморцю» ваш перший м'яч у Прем'єр- лізі запорізькому «Металургу», коли ви виступали за «Говерлу»?

- Я поки забиваю не так часто, хотілося б робити це регулярніше. Звичайно, я запам'ятав ці голи. Напевно, вони дійсно схожі - обидва були забиті з дальньої відстані.

- І обидва вийшли дуже гарними...

- Це з боку видніше уболівальникам, журналістам і фахівцям, вони і повинні оцінювати. Але якщо чесно, мені самому ці м'ячі сподобалися.

- Хто вас першим привітав з голом?


- Хлопці по команді, потім після матчу - батьки та друзі.

- У матчі з одеситами ви отримали четверту жовту картку, прикро, що пропустите матч в Донецьку?


- Так, я засмутився через це. Але ми всі - одна команда, і будемо робити все, щоб перемагати в кожному матчі. 

О Макаренко за последние пару дней столько написано, словно он стал лучшим бомбардиром ЧУ.