11 квітня 2014 15:09

Ультрас украинских клубов добрались до руководства Премьер-лиги

У четвер, 10 квітня, в офісі Прем'єр-ліги відбулася багатостороння нарада, присвячена роботі із активними фан-групами. Окрім безпосередньо ультрас участь у засіданні взяли співробітники по роботі із вболівальниками клубів ПЛ, адміністрація ліги, представники ФФУ та МВС: в тому числі, заступник голови Комітету з питань стадіонів та безпеки проведення змагань ФФУ Вадим Гольдін, генеральний директор ПЛ Петро Іванов, керівник відділу інфраструктури ФК та безпеки проведення змагань ПЛ Сергій Бухаленков та начальник відділу Департаменту громадської безпеки МВС України Денис Мовчан.

Спілкування тривало майже три години, обійшлося не без емоцій, але виявилося плідним і конструктивним. Найгострішим стало питання проведення матчів у Криму. На думку активних вболівальників, деякі з яких особисто відвідали півострів у попередньому турі Чемпіонату ПЛ, потрібно проводити домашні матчі «Таврії» і «Севастополя» на нейтральних полях у зв’язку із загрозливою для фанатів ситуацією у Криму.

На зустрічі, зокрема, обговорювалися питання, пов’язані із процедурою відвідування гостьових матчів команд. Під час дискусій була озвучена і проблема співпраці між активними фанатами та співробітниками по роботі із вболівальниками клубів ПЛ. Як виявилося, комунікація між сторонами не усюди налагоджена на належному рівні. Відтак фанати і представники клубів, завдяки наданій Прем’єр-лігою нагоді, домовилися про встановлення партнерських стосунків та спільні наміри в напрямку розвитку професіонального футболу.

Загалом, ультрас цікавило широке коло питань, зокрема, принципи застосування до клубів дисциплінарних покарань за поведінку вболівальників та подальше використання грошових штрафів, кваліфікація делегатів на матчах змагань ПЛ, наявна нині система ліцензування клубів.