11 березня 2014 09:53
2

Петр ДЫМИНСКИЙ: "Есть люди, которые готовы возглавить ФФУ. Неважно кто это будет - я, Ахметов или Коломойский"

Почесний президент львівських "Карпат" Петро Димінський поділився своїми враження про ситуацію в українському футболі з журналістами "ПроКарпат".

Про ситуацію в українському футболі

"Карпати", а саме в першу чергу "Завжди Вірні" мають право подивитися куди діваються гроші. Якщо ПЛ не хоче дати відповідь і боїться проведення справедливого аудиту, то це значить комусь потрібно.

Ми хочемо подивитися чи є на сьогоднішній день доцільне використання коштів. Якщо люди бояться аудиту, то це означає, що наш футбол у тіні. Досить нам вже тіньової економіки. Треба у футболі навести порядок.

Точка кипіння підходить вже до того, що може бути новий майдан - чисто футбольний. Так само, як і у державі прийшов час очищення. Подивіться, зникають клуби... Чому це стається? Тому, що в нас є величезний розрив між клубами. Футбол непрозорий. Для футболу не створені інвестиційні умови. Футбол став дорогою і популярною іграшкою. Прикладом цього є проблеми "Металіста". Якщо Маркевич вже пішов з "Металіста", то це означає, що такі люди, як Курченко випадкові.

Є люди, які готові очолити ФФУ. Неважливо хто це буде - Димінський, Ахметов чи Коломойський. Саме головне, щоб ця людина розуміла для чого вона там. Якщо це буде наприклад піти на певний час, щоб навести там порядок - то я можу піти.

Майбутнє любого клубу в українському чемпіонаті пов'язане з власними вихованцями. Сьогодні вже є декілька програм розвитку, у тому числі затверджена УЄФА. Засилля легіонерами і їхні завищенні зарплати вони не йдуть на користь.

Про фінансування команди

У "Карпатах" немає проблем з фінансуванням, ніколи не було і не буде. Треба розуміти, що футбол збитковий і на законодавчому рівні все ж таки прийняти рішення, щоб були і фонд зарплати і бюджет клубу. На який мають бути податкові канікули. Зробити прогресивний податок так, як у Франції.

Про "Арену-Львів"

Якщо ця влада дійсно піклується за народ, то в першу чергу треба розібратися, як можна стадіон, який обійшовся державі у 300 млн. євро на сьогоднішній день ще треба 630 млн. грн, щоб його добудувати. Напевно це правоохоронні органи мають дати відповідь і Майдан має взяти під контроль. І якщо влада дійсно народна, як вона заявляє, то я вважаю, що у цій ситуації, В якій знаходиться новий стадіон - немає іншого рішення, як віддати "Карпатам" але на тих умовах, які нам дадуть впевненість у завтрашньому дні.

Дыма и ахметку в тюрьму надо , а не в ФФУ
Не знаю про какого ещё там Ахметова он глаголит, что касается Рината - ему только и время есть копаться в украинском футболе сейчас.