15 грудня 2013 11:07
10

Александр ИЩЕНКО: "Нашему северному соседу успеха на ЧМ-2014 желать не буду"

Відомий футбольний тренер Олександр Іщенко в інтерв’ю «Газеті» поділився власними очікуваннями від мундіалю та визначив його фаворитів.

Олександре Олексійовичу, за кого вболіватимете чи просто з особливим інтересом спостерігатимете на чемпіонаті світу? 

— Ні за кого не вболіватиму, з особливим інтересом теж ні за ким не спостерігатиму. До речі, успіху нашому північному сусідові теж не бажатиму. Просто дивитимуся футбол, спостерігатиму за сучасними тенденціями в нашому виді спорту, за новими напрацюваннями. Для мене це є пріоритетом. Треба тримати руку на пульсі розвитку, еволюції футболу. Зазвичай на чемпіонатах світу можна розгледіти якісь нові рішення, ходи, нестандартні тактичні задумки. Сподіваюся, побачу на мундіалі щось нове в тактиці і стратегії, а потім застосую це в дитячому футболі.

— Можете виокремити найяскравішого фаворита чемпіонату світу?


— Зарахував би до цієї групи чотири збірні — по дві європейські та південноамериканські.

— Маєте на увазі Іспанію, Німеччину, Аргентину та Бразилію?


— Так, саме ці команди.

— З цієї групи котрась збірна виділяється?


— Жодна… Ці команди вирізнятимуться на тлі інших, вони переважають суперників. Складно сказати, в котрої більше шансів здобути титул. Футбол складається з багатьох чинників. У кого буде більше сприятливих факторів у конкретний період, той і переможе. А нині ніхто вам упевнено не може назвати найсильнішого, хіба що гадалка.

— Бразилія грає вдома, а господарям, як відомо, судді симпатизують. Хіба це не є перевагою перед суперниками?


— Не погоджуюся. Це в нас такий менталітет, що ми постійно гадаємо, до кого будуть симпатії, а до кого — антипатії. Інколи відповідальність перед рідними трибунами може призвести до протилежного результату.

— На що росіяни можуть розраховувати на чемпіонаті світу?

— Хоча в росіян проста група, їм буде складно. Бельгія — дуже цікава команда. Південна Корея та Алжир теж можуть виявитися непростими суперниками. Не зважав би на коментарі про фарт збірної Росії. Ми це вже чули перед Євро-2012. Тоді теж говорили, що нашим північним сусідам дуже поталанило, вони гратимуть принаймні в півфіналі чемпіонату Європи. Фіаско росіян, думаю, ще ніхто не забув.

Северный сосед по этому поводу сильно страдать не будет, поскольку там про существование этой жалкой гниды даже и не слышали.
Сховати
Та у північних сусідів стільки гонору - що для них усі гниди.
Пофиг человеку, что тут такого?
Правильно зачем желать успеха когда сами находитесь в глубокой ЖОПЕ и с чемпионатом мира и с чемпионатом украины где скоро останутся шесть команд и 3 из них донецкие.
Сховати
С будущего года у вас и шести не останется,или объебол с Китаем создадите.У вас все команды на госкорпорациях-нефте-газовый "фейр плей" в ФИФА объявили.
А я побажаю Росії набагато більше пропустити ніж раніше, нічого не забити та вчергове бути опущеним на очах у всіх. Дави штучних братів На коліна рабів путінських.
Сховати
) Счастье-это когда у соседа корова сдохла. Верно, harik ?!?
Сховати
У нас сім сусідів,а радіють невдачам одного з них.Дивно,правда.
Сховати
Особисто мені на всіх сусідів начхати! І, вболіваючи за Україну, радію їхнім невдачам.
Іщенко не бажає удачі росіянам...; в іншій в'юсі - Дем'яненко... Чи це журики так ставляться до Росії? Чи це самі інтерв'юєри після подій на Майдані так почали ставитись?...