19 жовтня 2013 14:24
2

Джонатан УИЛСОН: "До Маслова футбол был гораздо медленнее"

Відомий британський експерт з футбольної тактики Джонатан Вілсон вважає, що новаторські ідеї легендарного наставника "Динамо" Віктора Маслова справили значний вплив на розвиток гри мільйонів.

- Найбільше інновацій у футболі відбулось на початку 60-х. До цього футбол був набагато повільнішим, гравець, що володів м'ячем, перебував під меншим тиском. Одним з провідних піонерів, які почали проводити зміни в цьому напрямку, був Віктор Маслов - великий тренер київського "Динамо". Його команди стали грати більш щільно. Також він здійснив перехід від персонального до зонного захисту.

В той же час, подібні зміни відбувались і в амстердамському "Аяксі", а пізніше і у збірній Голландії. Ці команди були настільки ж хороші, як і "Динамо", а їхній вплив був ще більш відчутним, оскільки вони грали в Західній Європі і добились більших успіхів на міжнародному рівні, - цитує Вілсона Ballesterer.

Беда вся в гребанном Совке, варились в собственном соку...такая глыба - как Маслов, был бы известен на весь мир, а так - известен за границей в *узких кругах специалистов*.
Раньше у руля Динамо были умные тренера.