19 жовтня 2013 14:20
2

Шведы стремятся взять реванш у Украины

Вже минуло більше року після завершення Євро-2012, але у Швеції ще не забули поразку від збірної України на старті турніру. Зірка українського футболу Андрій Шевченко, який тоді забив два м'ячі у ворота скандинавської збірної, вже завершив свою кар'єру, і тепер шведи хочуть помститися українцям за ту поразку, пише Sportbladet.

Саме Україна є найбільш бажаним суперником для шведів у раунді плей-офф ЧС-2014, жеребкування якого відбудеться 21 жовтня.

"Це хороша команда. Ми зустрілися з ними в стартовому матчі Євро, на якому вони були господарями. Тепер, якщо ми зустрінемося з ними у плей-офф, команди будуть в рівних умовах, а наші гравці відчуватимуть потребу реваншу", - говорить Маркус Альбек, асистент головного тренера збірної Швеції.

Минулого вівторка збірна Україна здобула перемогу над Сан-Марино з рахунком 8:0 і впевнено фінішувала на другому місці у своїй відбірковій групі, поступившись одним очком англійцям. Шведи визнають силу української команди, але бачать можливості для реваншу.

"Нам не вдалося зіграти добре проти них на Євро. Вони забивали нам після розіграшу стандартних положень, тому нам варто приділяти більше увагу грі при стандартах. У них є досвідчені та індивідуально сильні гравці. Я грав проти деяких українських команд протягом своєї кар'єри, і це були хороші команди", - каже нападник ПСВ Ола Тойвонен, який з нетерпінням чекає матчів плей-офф.

Півзахисник московського ЦСКА Расмус Ельм вважає, що його національна команда матиме хороші шанси пробитись на чемпіонат світу, якщо суперником шведів у стикових матчах стане збірна України.

"Я кілька разів грав проти київського "Динамо" за останні роки. Безумовно, Україна є хорошою командою, але якщо нам випаде грати з ними, у нас буде хороший шанс. Перемога над ними не здається чимось неможливим, навіть враховуючи те, що ми програли їм в нашому останньому матчі", - сказав Ельм. 

Ну... шведы так шведы...
Вот за что, кроме всего прочего, можно сказать спасибо Фоменко, так за то что абсолютно спокойно, без мандража, воспринимаются все (или почти все) потенциальные соперники в плей-офф. Авральные, валидольные во всех смыслах слова игры при Блохине и тактически грамотные, уверенные игры при Фоменко две большие разницы. Шапками не кидаюсь, но уверен что нам под силу все соперники!