6 жовтня 2013 15:52

Александр БАНДУРА: "Наш тренер в матче с "Динамо" настраивает нас на победу"

27-річний страж воріт "Металурга" - про майбутній матч із "Динамо".

- Олександре, завдяки вашій надійній грі "Металург" відстояв нічию в попередньому матчі із чемпіоном. Чи відчуваєте себе героєм?

- Грала вся команда, кожен футболіст намагався проявити найкращі якості на своїй позиції. Так, не сперечатимуся, зіграв непогано, але м’ячі ж не забивав.

- У матчі зі "Шахтарем" ви відбили 9 із 11 ударів у площину воріт. Що зумовило настільки натхненну гру?

- Тут багато складових: успіх, майстерність, колектив… "Металург" показав, що в нас є команда, відтак нас рано списувати з рахунків.

- У кожного тренера свої уподобання. Наприклад, Юрій Максимов бачив у воротах тільки Юрія Паньківа. Чим ви зуміли привернути до себе увагу Сергія Ташуєва?

- Мені складно відповісти на це запитання. За Максимова команда вигравала - Юра стояв у воротах. Навіщо було щось змінювати? Воротарська доля залежить од випадку. Якщо потрапляєш у потік, то все добре. Коли команда перемагає, все нормально, якщо ж ідуть поразки, то гравців змінюють…

- Наскільки тренувальний процес Ташуєва відрізняється від того, що пропонував Максимов?

- Сильно відрізняється. Зараз збільшилися навантаження, посилилися вимоги до гравців. Треба розуміти, що, коли приходить новий тренер, він пропонує свої ідеї й намагається їх утілити в життя. Це - нормально.

- Звичайно, це я розумію. Та чи насправді, що після таких матчів, як із "Шахтарем", у футболістів виростають крила?

- Так, крила виростають, але разом із цим може ще з’явитися й самовпевненість, що, мовляв, ми все вже можемо. Головне, не програвати командам, які нижче нас класом. Хто ж тоді нас зрозуміє: з лідерами граємо добре, а аутсайдерам поступаємося…

- На "Металург" знову очікує зустріч із "Динамо". Цей поєдинок у рамках чемпіонату, на ваш погляд, відрізнятиметься від недавньої зустрічі у Кубку України?

- Хто знає? Думаю, що після Ліги Європи в киян трохи зміниться склад. Олег Блохін, напевне, комусь дасть відпочити. Однак це не означає, що нам у Києві буде легко.

- На що розраховує "Металург" у матчі з "Динамо"?

- Наш тренер налаштовує нас тільки на перемогу. Так було перед матчем із "Шахтарем", так буде й зараз. Для Сергія Ташуєва немає авторитетів.

- У матчі із "Шахтарем" вас неможливо було переграти. Алексу Тейшейрі ви, напевне, досі з’являєтеся у страшних снах. А взагалі, чи є секрет, коли воротар ловить такий кураж?

- Секрету не існує. Просто якщо відразу починаєш відбивати м’ячі, то так триває й далі. Буває, що трапляються такі матчі, коли парируєш майже все, що летить. Але, на жаль, буває й навпаки…

- Чи задоволені, як складається ваша кар’єра?

- Мені скаржитися нема на що.

- Якщо інший клуб покличе та запропонує такі ж умови, але більше ігрової практики, чи погодитеся?

- Не знаю. Звичайно, будь-якому футболісту хочеться грати в команді, яка постійно виступає в Лізі чемпіонів. Я тут не виняток. Але в мене з "Металургом" чинний контракт до 2016 року. Я не можу нікуди піти. Хіба що, коли хтось купить…

- Як мені сказав Сергій Ташуєв, він бачить, як "Металург" прогресує. Скоро команда почне показувати не тільки видовищний футбол, а й підніматиметься вгору турнірною таблицею. Ви в це вірите?

- Звичайно. Я би не грав, якби не вірив. На кожен матч виходимо з думками про перемогу. І розраховуємо за підсумками нинішнього чемпіонату посісти місце не нижче, ніж минулого сезону.

Дмитро ДОЙНІКОВ