3 жовтня 2013 10:22

Дисквалификация не повлияет на финансовое состояние "Арены Львов"

Заборона ФІФА на проведення матчів на «Арені Львів» фактично позбавляє стадіон одного матчу у наступному циклі світової першості.

Про це повідомив прес-аташе «Арени Львів» Олександр Гливинський у відповіді на запит Вголосу.

«Дискваліфікація «Арени Львів» не є повною чи безумовною. Вона стосується матчів національної збірної команди України у відбірних циклах до чемпіонату світу – найближчого (2014 року) і наступного (2018 року). Якщо брати до уваги, що у нинішньому циклі збірна України провела у Львові один матч, стає зрозумілим, що заборона проведення матчів на «Арені Львів» фактично позбавляє стадіон одного матчу у наступному циклі світової першості», – йдеться у відповіді на запит.

Також, за словами Гливинського, кожен матч збірної для «Арени Львів» важливий, однак втрата однієї гри не означає, що стадіон опиниться у кризовій ситуації.

«Менеджмент «Арени Львів» працює над тим, щоби на найбільшій спортивній споруді Галичини надалі проводилося багато спортивних, культурно-розважальних та комерційних заходів, які й забезпечують життєдіяльність стадіону», – зазначається у листі-відповіді.

На запитання Вголосу про те, скільки «Арена Львів» заробляє на матчах збірної, Гливинський не зміг відповісти, оскільки, за його словами, це комерційна таємниця.

«Наша угода з ексклюзивним комерційним партнером Федерації футболу України – компанією «УФІ» включає у себе поняття «комерційна таємниця».

Тому, згідно з домовленістю із нашими контрагентом, ми не можемо розголошувати цю інформацію», – відповів прес-аташе.

Нагадаємо, ФІФА покарала збірну України за поведінку вболівальників під час матчу відбору чемпіонату світу проти Сан-Марино у Львові. Наступний відбірний матч з Польщею збірна України проведе без глядачів. Крім того, ФФУ оштрафована на 45 тисяч франків, а стадіон у Львові дискваліфікований на відбіркові матчі за участю національної збірної до ЧС-2018 року.

Офіційною причиною такого покарання стало використання вболівальниками на «Арені Львів» піротехніки, а також банерів, які ФІФА визнала «неонацистськими».