1 жовтня 2013 15:47
1

Заявление ДК "Укрспортарены" о дисквалификации "Арены-Львов"

Заява Державного концерну «Спортивні арени України» щодо рішення Дисциплінарного комітету ФІФА про заборону проведення матчів за участю національної збірної команди України на стадіоні «Арена Львів» у відбірних циклах до чемпіонатів світу 2014 і 2018 років.

Державний концерн «Спортивні арени України» та Державне підприємство «Арена Львів» з повагою ставляться до рішення ФІФА. Дотепер офіційних роз’яснень щодо вердикту Дисциплінарного комітету від 27 вересня 2013 року, розміщеного на офіційному сайті ФІФА, на адресу ДК «Укрспортарени» не надійшло.

Нам відомо, що Федерація футболу України ініціювала апеляцію на рішення ФІФА. У свою чергу ДК «Спортивні арени України» підтримує дії ФФУ з надією, що рішення буде пом'якшено. Приклади зменшення штрафних санкцій щодо клубів та збірних мали місце у новітній історії. Відразу після появи інформації щодо порушень на стадіоні усі відеоматеріали, зафіксовані камерами спостереження «Арени Львів», були передані до правоохоронних органів.

Держаний концерн «Спортивні арени України» завжди виступав за підвищення рівня культури спортивного вболівання: керівництво ДК проводить відповідну роз’яснювальну роботу з футбольними уболівальниками з метою уникнення схожих інцидентів. З часу відкриття оновленого НСК «Олімпійський» ведеться системний і ефективний діалог з уболівальниками ФК «Динамо», цей досвід буде застосовано і у Львові.

«Арена-Львів» надалі залишається головним спортивним та культурним об’єктом Західноукраїнського регіону. Тут проводитимуться концерти за участю українських та закордонних зірок шоу-бізнесу, різноманітні культурно-розважальні заходи. Крім того, продовжуються переговори з ФК «Карпати» щодо проведення матчів найпопулярнішого футбольного клубу регіону на головній арені Галичини.

Прес-служба Державного концерну «Спортивні Арени України» 

Думаю, что все с Ареной-Львов будет нормально. Даже, если сейчас ничего не изменят, то через полгодика можно писать прошение о пересмотре и на следующий отбор запрет вполне могут снять.